Zeerobben JO9-6 – SC Bolsward JO9-9 (5-0)

Zeerobben F6 – SC Bolsward F9 5-0

Zeerobben heeft zich genesteld in de middenmoot van de competitie. Wat opvalt is dat Zeerobben veel scoort in de competitie, maar dat wij ook veel doelpunten tegen krijgen. Wij zijn een team waarbij wij het sterkst zijn als tegenstander sterker is dan ons. Soms ontbreekt het ons aan onze concentratie en dan scoort de tegenstander te gemakkelijk. Voorafgaande aan de wedstrijd hadden wij te maken met tegenslagen. Het leek wel een beetje op het Nederlands elftal. Leon heeft last van een spierscheuring in zijn bovenbeen. Een vervelende blessure, wij hebben dan ook Leon erg gemist op het middenveld. Wij hopen dat hij snel herstelt en dat hij over 2 weken van de partij is. Dan komen wij bij de ziekmeldingen, Jort en Justen hadden de ziekte overgenomen van Stijn, onze trainer. Helaas, konden beiden niet aanwezig zijn voor de wedstrijd. Justen is onze topscoorder en Jort is onze pingelaar. Deze spelers zouden gemist worden in deze wedstijd. Tijdens de wedstrijd voelde Julian zich ook niet goed, en moest ook voortijdig aan de kant.

Op vrijdag avond was al bekend dat wij 2 spelers zouden moeten missen. Gelukkig konden wij terugvallen op 2 talenten van de Waddenrobkes, namelijk Jort (zoon van de topscoorder allertijden van Zeerobben 1) en Toine (zoon van een robuuste maar flegmatieke verdediger die ook in het 1e elftal heeft gespeeld, Jeffrey). En een speelster van Zeerobben F7 , namelijk Tess. Eén van de beste dribbelaarsters op de Zeerobben velden (Ome Hendrik is weer trots). Bedankt Esther, dat wij haar mochten toevoegen aan onze selectie!!

Vandaag begonnen wij met de volgende spelers aan de wedstrijd. Roan op goal. Ramiro, Jurre en Julian achterin. Op het middenveld: Toine, Niels en Tess. En in de punt voorin Jort. De wedstrijd begon iets later dan verwacht. Aangezien de temperatuur net boven 0 was waren de spelers erg aan het rillen. Vooral de speler van de Waddenrobkes, die al een uur wedstijden hadden gespeeld. Deze spelers wil ik een enorme pluim geven, ondanks dat ze het koud hadden en al een uur aan het voetballen waren geweest waren deze bikkels bereidt om ons te helpen. Dikke klasse!!! De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd. Al snel kreeg Zeerobben kansen. Helaas, voelde Julian zich niet goed. Maar wil hem een enorm compliment geven, dat hij het probeerde! Met 7 spelers gingen wij verder. Al snel kwam Niels en Jurre alleen voor de keepster van Bolsward. Maar helaas, misten beiden. Wel mooi om te zien dat beiden een enorme drive hebben naar de goal. Na een slag op het middenveld kreeg onze robke Toine de bal aan de rechterkant. Hij speelde een tegenstander uit en dribbelde door. Hierna gaf hij een puntgave voorzet en scoorde Jort de 1-0. Dat beiden Robkes goed kunnen voetballen is wel te zien. Na de 1-0 kreeg Zeerobben weer een grote mogelijkheid. Helaas, mistte Niels op een haar naar de goal. De 2-0 hing in de lucht, alleen schoot Toine in zijn eerste wedstijd in de F-jes tegen de lat… Jurre, die een zeer goede wedstrijd speelde soleerde van achteruit enkele malen naar de goal van Bolsward. Maar kwam helaas op het eind een tegenstander tegen.

Nadat de ijspegels onder de meeste neuzen waren gehaald en wij hadden aangegeven dat wij vandaag niet voor Sinterklaas spelen, begonnen de mannen en vrouw wederom sterk aan de 2de helft. Als opdracht hadden de spelers gekregen om zo snel mogelijk de 2-0 te maken. Echter duurde dit een tijdje en kwam Bolsward gevaarlijk voor onze goal. Gelukkig stond onze rots in de branding Ramiro als een echte ausputzer te verdedigen en onze zwarte panter Roan als een beest te keepen. Niels was belangrijk op het middenveld en begonnen Jort en Toine steeds beter te spelen. Na 5 minuten in de 2de helft werd Jort weggestuurd door Toine en scoorde Jort de bevrijdende 2-0. Bolsward was van slag en hierna was Jurre dichtbij de 3-0. Naar weer een goede aanval scoorde Jort met een echte hattrick de 3-0. Bolsward kwam nog een aantal keer gevaarlijk voor de goal, maar scoorde Toine, die een erg goede wedstrijd speelde, de 4-0. Vlak voor tijd scoorde wij wederom, en werd de doelpunt gemaakt door de tegenstandster. Hierna floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.

Over 2 weken voetballen wij uit tegen Mulier in Witmarsum. Hopelijk, kunnen wij onze goed vorm vasthouden en met een goed resultaat de competitie eindigen.

Wij zien elkaar snel!!

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*