Geslaagd veteranentoernooi bij Foarut

Afgelopen zaterdag 28 januari organiseerde Foarut(Menaldum) een 45+ toernooi. Hiervoor hadden ze verschillende clubs aangeschreven. Met totaal zeven teams hebben ze een wedstrijdschema in elkaar gezet. Een team van Irnsum, maar wel met een Harlinger keeper, een team van Leeuwarden Zwaluwen, een team uit Woudsend, een team uit Minnertsga, een team van Zeerobben en twee teams van hunzelf.
Voor het team van Zeerobben waren de volgende spelers opgetrommeld: Saïd Rouji, Eddie Brouwer, Sjoerd Ten Hoeve, Tjerk Bekius, George Feenstra, Gerjan Miedema, Jacob Aartsma, Henk Teuben en Rintse Twijnstra.

Om 17.00 uur gingen de eertse wedstrijden van start. De eerste wedstrijd van Zeerobben was tegen Minnertsga. Een spannende wedstrijd, waarbij Minnertsga toch wel iets sterker was. Maar beide teams wisten niet te scoren. De tweede wedstrijd was tegen Foarut Extase. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Saïd. De eerste wedstrijd ontbrak hij nog, maar nu liet hij zich goed zien. Met veel gedrevenheid tekende hij voor de 1-0. Helaas kon Zeerobben dit niet vasthouden. Door een fout op het middenveld, en het uitzicht van Keimpe werd dusdanig verhinderd, dat foarut het net kon bollen. Het bleef bij 1-1. De derde wedstrijd ging tegen Woudsend. Ook hier wist Saïd de score te openen. Even later scoorde Eddie the Eagle door hard buitenkantje rechts in het doel te schieten. We dachten dit wel vast te kunnen houden, maar Woudsend wist in de aalerlaatste minuut toch tegen te scoren. 2-1 voor zeerobben. De vierde wedstrijd was tegen Foarut Sensueel. Tja, dit was hun eerste team. Een goed voetballende ploeg, die rustig hun kansen afwachten. Ze lieten ons rustig komen, om vervolgens zelf met snelle counters uit te breken. Teupie had nog wel een kans, maar zijn bal kwam hoog over. Alleen met rugby had ie geteld. Deze pot verloren wij met 2-0. De op één na laatste wedstrijd was tegen Irnsum. Oh ja, met die Harlinger op doel. Rooie Arjen kiepte met meer geluk dan wijsheid. Irsnum deed het overigens prima. Ze stonden met 2-0 voor, toen Saïd (man van het toernooi) met een prachtige lob Arjen verschalkte. Zeerobben bleef wel kansen houden, maar daardoor kreeg Irnsum meer ruimte en konden zelfs de 3-1 aantekenen. Hier bleef het dan bij. Onze laatste wedstrijd was tegen Zwaluwen. Dit ploegje speelde zeker niet onaardig. Kansen over en weer. Keimpe wist zijn doel met vescheidene snoekduiken schoon te houden. Hier bleef het 0-0. Totaal zes punten uit zes wedstrijd. Met deze punten werd Zeerobben vijfde. Op de laatste plaats eindigde Woudsend. Foarut Extase zesde, Minnertsga vierde, Irnsum derde, Zwaluwen tweede en Foarut sensueel werd eerste. Op ludieke wijze werden de prijzen in de kantine uitgereikt. Wij kregen consumptiebonnen uitgereikt. Weinig fantasie nodig om te raden waar we die voor inruilden. We kijken terug op een geslaagd en sportief toernooi. Oh ja, nog even leuk te melden dat overloper Arjen ons kwijt was toen hij van de wc afkwam, dat Eddie helaas geen karaoke heeft kunnen doen en dat Dirk Beverlo ons nog even kwam aanmoedigen. De rest vertel ik niet.

Rintse Twijnstra

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*