CVVO 2 – Zeerobben 2 (4-0)

Jeugdig Zeerobben 2 verliest geflatteerd met 4-0 op bezoek bij CVVO!!!

“de jeugd heeft de toekomst”

Met maar 6 eigen spelers (door diverse omstandigheden) moesten we vandaag een beroep doen op de oudste jeugd(JO19) waartegen we in de winterstop oefende en die hun oefenwedstrijd van vandaag zagen afgezegd door de tegenstander.

Vol goede moed vertrokken we richting Lemmer om met de onderstaande spelers proberen punten te pakken.

Het begin was voortvarend. We kregen in het eerste kwartier 3 maal de kans om de score te openen. Goede combinaties leidde tot prima aanvallen, maar we misten tot 3x toe net een teenlengte, een stukje hoofd of het laatste beetje power om de bal achter de doelman te krijgen. De verdediging gaf tot de 20e minuut niets weg, het middenveld zat overal fel op en voorin hielden we de bal vast, waardoor we controle over de wedstrijd hadden.

De enige en eerste kans van de thuisploeg tot nu toe leverde direct de 1-0 op. 1 van de betere spelers van de thuisploeg was Armando te snel af die hem met een tackle moest corrigeren. Dit was net binnen de 16, dus penalty. Tot dan toe had Sietse niets te doen gehad, hij zat er nog aan, maar keken we wel tegen een achterstand aan. Vanaf dat moment was CVVO wakker, en nam de controle langzaam over. Zij kregen nu ook wat kansjes, maar Sietse keepte een prima pot en was de tegenstander steeds de baas. Zelf bleven we ook goed door voetballen, en creëerde nog wat mogelijkheden. Tot aan de 40e minuut vloog het spel op en neer, ging het gelijk op, maar werd er niet gescoord. Een “overtreding” aan de zijlijn, gevolgd door een gebrek aan organisatie in de verdediging, en een snelle vrije trap van CVVO luidde de 2-0 in. Al dan niet buitenspel staand, konden de gastheren de 2-0 aantekenen. Zo had Sietse de eerste helft nauwelijks wat te doen gehad, maar moest hij wel 2x vissen. We gaven weinig weg, creëerden zelf meer dan genoeg kansen, maar met een 2-0 achterstand gingen we aan de thee, nou ja thee?.

De 2e helft, met Dion voor de geblesseerde Marcel, was er de eerste 10 minuten niets aan de hand en golfde het spel heen en weer. Beide ploegen werden echter niet gevaarlijk. In de 55e minuut verzuimde wij resoluut uit te verdedigen, waardoor de eerste echte kansen er weer gelijk in zat en we nu een kansloze missie hadden. Om toch nog tot een soort van slotoffensief te komen en onszelf met 1 of 2 doelpunten te belonen, brachten we nog 3 wissels; Pieter B., Pieter H. en KP kwamen er in voor Jens, de geblesseerde Erik en Wimer.

We creëerde nog diverse mogelijkheden, Pieter B. raakte nog paal en lat, maar hij wilde er helaas niet in. CVVO kreeg ook nog kansen, en bepaalde in de laatste minuut de eindstand op 4-0. Zo werden we geflatteerd en ruim verslagen, waar we met enig meer geluk in de eerste helft een hele andere wedstrijd er van kunnen maken. Dit gebeurde niet, kregen we achteraf wel complimenten van tegenstander en scheidsrechter, maar waar we helaas niet veel aan hebben. Liever hadden we 3 punten gehad, maar toch kijk ik wel tevreden terug naar deze wedstrijd.

De wetten van het voetbal blijven ons achtervolgen dit seizoen. Schrale troost was dat ook Balk er niet veel aan doet om ons op onoverbrugbare achterstand te zetten, waardoor we nog steeds in de race zijn om directe degradatie te ontlopen. Met het spel van de afgelopen twee wedstrijden heb ik er nog steeds veel vertrouwen in dat dit ons kan gaan lukken. En met vandaag een gemiddelde leeftijd van 19,3 jaar zit het ook met de toekomst van Zeerobben wel goed. De een wat ongelukkig, de ander nog wat onwennig, maar allemaal met een (soms ruime) voldoende deden de JO19 jongens vandaag niet onder voor het Res. 1e klasse niveau.

Onze dank gaat dan ook uit naar Kerst Heida en Camaru van Oostveen, zonder hun inspanning hadden we vandaag een tekort aan spelers gehad. En natuurlijk naar de jongens van A1, bedankt boys.

Volgende week mogen we weer thuis, om 14:30 mogen we aantreden tegen Staphorst. Uit ook zo’n ongelukkige wedstrijd, waarbij vanaf de 2-0 alles wat op doel ging er in vloog, en we uiteindelijk kansloos ten onder gingen . Dus met revanche gevoelens deze week hier naar toe werken, en dan onszelf maar weer eens belonen met 3 punten. En dan maar een keer zonder de complimenten van scheids en tegenstander.

Tot volgende week.

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*