Ternaard 2 – Zeerobben 4 (5-1)

Na een hectische voorbereiding met een hoop geregel is het dan uiteindelijk toch gelukt om 15 spelers op papier te krijgen voor de bekerkraker tegen Ternaard. We kunnen natuurlijk een heel verhaal gaan beginnen over de spelers die zich hebben afgemeld maar dat gaan we dus niet doen.

Fred Passoacola Saté is tussen zijn werkzaamheden door de hele vrijdag aan het bellen geweest met leiders, trainers, spelers en scheidsrechter om ervoor te zorgen dat de wedstrijd door kon gaan op het gewenste tijdstip.

En ook Arjen “polletje” Veenstra is in het spier geweest om de nodige aanvulling voor ons team te regelen in de vorm van 3 A1 spelers. Op de valreep melde ook Marcel “krek op tied” Ten Hoeve zich nog even aan. Toch netjes dat je om middernacht nog oppas kan regelen 👍🏻.
Dick “Statham” Vd Galiën had aangeboden om vandaag het leidersstokje over te nemen van Arno “the Rock” Ewouds. Dit kan overigens wel vaker want alles was tot in de puntjes geregeld.

Om een uurtje of 11:15 kregen we een foto op de app van Peter “altied positief” Jaspers waarop het afgeladen complex van Ternaard te zien was. Schitterend om te zien dat we zoveel support kregen in de achtste finales van de beker.

Na een goeie warming-up op de grootste knollen tuin van heel Nederland was het tijd voor de yell van Peter, zonder moeite knalde hij de yell eruit en was iedereen zo scherp als een mes.

Met een indrukwekkende minuut stilte voor de wedstrijd voor de vaders van zowel Arno als Anthoon was het tijd om te beginnen.
We willen Arno, Anthoon en familie nogmaals sterkte wensen met dit grote verlies.

We begonnen met de volgende namen:

Arjen, Fred, Etienne, Sybold, Ron, Peter, Ruben, Bas, Ewout, Trip en Salah.
Wissels: Dennis, Herke, Marcel en Johannes.

Na de aftrap was het al snel duidelijk dat Ternaard niet met zich liet sollen en na een minuut spelen stond de 1-0 al op het scorebord. Het was een goed opgezette aanval met een beetje geluk aan de zijde van Ternaard waarna de nummer 8 de bal met de punt de verre hoek in knalde. Arjen “polletje” Veenstra zal de naam van die gast nooit meer vergeten omdat hij na zijn doelpunt al schreeuwend voor Arjen ging staan “hahaha, hier is Barry al, wuahahaha barryyyyyyyy”  Bas “proppie” Koster reageerde hier zeer adequaat op “volgens mij is die gast niet helemaal 100% in de bovenkamer”. Gedurende de hele wedstrijd werd dit steeds duidelijker voor iedereen.

Ook het vervolg van de wedstrijd was voor Ternaard en 15 minuten en een aantal persoonlijke fouten verder was het al 3-0 in het voordeel van de thuisclub.

Geen communicatie en weinig duels die gewonnen werden, Ternaard was overal een stapje eerder. Het veld speelde hierin zeker een grote rol maar hier mogen we niet alles op schuiven.

Zo heeft de man met over het algemeen de beste pass van heel Friesland in totaal 1 van de 20 lange ballen goed gespeeld en heeft onze normaal gesproken sterk spelende back alleen maar rugnummers gezien vandaag.

En als zelfs Bas “proppie” Koster al tegen de scheids zegt dat hij zijn handen moet thuis houden dan weet je wel hoe laat het is.
Het liep vandaag niet zoals het normaal gesproken loopt jammer genoeg.

Na een dik half uur kwam Herke in de ploeg voor de moegestreden Ron Beton.
Herke viel uitstekend in en was vandaag 1 van de beteren in het veld. Het jammere van de eerste helft was dat er met 80% balbezit verder niks gedaan kon worden. We kwamen niet verder dan een paar schotjes op en naast de goal en de keeper van Ternaard had geluk dat een schot tussen zijn handen en via zijn hoofd per ongeluk over de goal ging.

In de rust verliet Trip het veld voor Marcel en kwam Dennis Riem in het veld voor Peter.
Dennis heeft zijn plekje in de 2e helft schoon geveegd, gaf het goeie voorbeeld en ging ieder duel zonder blikken of blozen aan.
Nog een jaartje of 2 en dan heeft het eerste er een paar leuke voetballers bij, Arjen Postma komt nog voor moeilijke keuzes te staan.
Ondanks de positieve wijzigingen kregen we door slap ingrijpen van onze rechtsback de 4-0 om de oren.
Fred had in de rust al aangegeven dat hij het niet zo lang meer vol zou houden en het liefst na een minuut of 10/15 gewisseld wou worden, dit was een verstandig besluit van Fred die 1 van zijn slechtste wedstrijden ooit gespeeld heeft. Niks lukte en alles zat tegen vandaag. Of het te maken had met het feit dat Fred in de ochtend samen met Ilhan baantjes heeft lopen trekken in het harlinger zwembad durf ik niet te zeggen maar het zou natuurlijk mogelijk zijn.

Johannes kwam in het veld voor Fred maar was niet bij machte om nog iets extra’s te brengen. De duels werden over het algemeen gewonnen maar als je 2 keer over de bal heen maait weet je dat je wat vaker moet trainen.

Na een schitterende actie van Bas paste hij de bal op Marcel die al een half uur stond te schreeuwen dat hij vrij stond en Marcel schoof de bal netjes in de lange hoek. Toch nog een eretreffer in deze dramatische pot voetbal.

Een paar minuten later was het weer Marcel die na een mooie actie een voorzet op maat gaf. Helaas had Johannes niet de kracht om op de juiste plek te staan om dit af te ronden.

Met de laatste aanval die ingeleid werd door balverlies van onze kant was het Arjen die verrast werd door het dramatische veld en dankzij een polletje finaal over de bal heen maaide waardoor de spits van Ternaard de 5-1 kon aantekenen.

Direct na de aftrap floot de scheids af.

Als je als ploeg van de 5 kansen 5 doelpunten maakt ben je verdiend winnaar.
Ternaard een ronde verder waar ze het op gaan nemen tegen Urk.
Bij deze wensen we Ternaard veel succes in hun gevecht om de felbegeerde beker.

Nadat de stemmen voor de player geteld waren was het al snel duidelijk dat de A spelers het meest hadden gebracht vandaag.
De nummer 3 was Ewout
De nummer 2 was Herke
En de player voor vandaag was Dennis Riem.
Bij deze wil ik de mannen van A1 bedanken voor hun tijd en inzet en Dennis feliciteren met zijn verdiende prijs.
Een week lang de beste speler van het team met de knapste mannen van Friesland.
Ik zeg gauw vergeten deze nederlaag en op naar de volgende pot waar de spelers die vandaag geen tijd hadden hopelijk dan wel tijd hebben om te ballen.

De groeten en laat de zon in je hart ☀️

Deel dit:
Share

Meer nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*