Zeerobben 2 – Staphorst 3 (4-0)

Zeerobben 2 van laatste plaats af na afgetekende 4-0 winst op Staphorst!!!

“back in business“

Even terug in de tijd; het trainersduo houdt er mee op en dan wacht Staphorst uit op 17-09-2016. Toen was de opstelling zo;
Op doel Tom, verdediging met Andre, Wimer, Frank en Walter. Middenveld met Lars, Wesley, K.P. en Allard-Sym. Voorin Dani en Marcel en op de bank Herwin en Pascal. Uiteindelijk wisten de gastheren ons met 6-0 kansloos terug naar Harlingen te sturen. 11-02-2017 is de situatie als volgt;

Met maar 4 basisspelers van de heenwedstrijd en 3 op de bank begonnen we vandaag aan onze derde wedstrijd na de winterstop. Waar het de eerste 2 wedstrijden voetballend wel goed zat, maar het aan scorend vermogen ontbrak, moesten we vandaag vol voor de 3 punten gaan. Eerlijk is eerlijk; enigszins versterkt door de afgelasting van het eerste waren de opties wat ruimer. Dit resulteerde in een prima partij voetbal vandaag.

Vanaf het begin van de wedstrijd om 14uur, want de wedstrijd begint natuurlijk al voordat de scheidsrechter voor de aftrap fluit, waren we scherp met de warming-up bezig. En dit was het startsein voor een heerlijke, maar frisse voetbalmiddag.
Vanaf het begin waren de Zeerobben boys de bovenliggende partij met verzorgd voetbal. Dit leidde helaas nauwelijks tot kansen, maar we bleven volharden in het positiespel wat er prima uitzag vandaag. Met de bal waren we dus de bovenliggende partij, maar ook zonder de bal waren we scherp en energiek om de bal snel terug te veroveren.

De verdediging gaf geen krimp, hierdoor had Theo nauwelijks wat te doen de eerste helft. Het driemanschap op het middenveld stond prima en dicteerde het spel. Voorin via de snelle flanken probeerde we het, maar lukte het steeds net niet. Spits Pieter werkte zich een slag in de rondte en jaagde de centrale verdedigers van de gasten prima af.
Het lange wachten op een doelpunt werd rond de 40e minuut beloond. Met de uitwedstrijd nog in het geheugen, was het Jeffrey die op zijn

“Staphorstst” de 1-0 maakte. Vanaf links naar binnenkomend en met een ferme trap, belande de bal via een been van de gasten achter hun doelman. Zo kregen wij er daar ook 2 om de oren, dus dit was enigszins wel een “goedmakertje”. Verder waren de intenties bij beide ploegen wel duidelijk in de 1e helft; proberen met goed verzorgd voetbal er het beste van te maken. Tot nu toe ging ons dit het beste af en gingen we verdiend met een 1-0 voorsprong aan de thee. Met geen reden tot aanpassingen “ff de boel weer op scherp gezet” in de rust, en aangehaald dat een snel doelpunt wel eens bepalend kon zijn vandaag.

En met nog geen 3 minuten op de klok in de 2e helft leverde Marcel vanaf de rechtervleugel een prima voorzet af, waar Jeffrey na eerst de paal te hebben geraakt de bal in zijn eigen rebound wel tegen het net werkte. Hierdoor zaten we enigszins in een zetel, de gasten moesten nu komen en met het spel wat wij vandaag op de mat legde zou dit zeker tot kansen gaan leiden.
Beide ploegen bleven hetzelfde spel hanteren, maar toch was het Staphorst wat nu wat dreigender werd. Echter werd alles onschadelijk gemaakt door de verdediging, dan wel Theo.

In de 62e minuut waren wij weer in de aanval, was het Pieter die Frank ten Hoeve diep stuurde en die scoorde met een prima lob de 3-0. Op een moment dus dat de gasten aan het tegen spartelen waren om er nog wat van te maken vandaag besliste wij de wedstrijd in ons voordeel.
Met 2 wissels; Wimer en Dion voor de licht geblesseerde Jeffrey en de op scherp staande Pieter gingen we het laatste half uur in.
Hierin bleven de gasten het proberen, maar wilde het niet lukken voor ze vandaag . En als ze al gevaarlijk dreigden te worden was daar weer de verdediging of Theo die een sta in de weg bleken te zijn.

Zelf waren we ook nog een aantal keer levensgevaarlijk, met 1 op 1 situaties die eigenlijk hadden moeten zitten. Met nog een kwartier op de klok nog 2 wissels; Marcel en Frank Pietersma verlieten het veld voor de weer voetballende Cees en de van vakantie teruggekeerde Andre. Niet veel later was het een snelle counter van onze kant, via Theo en Reinier kwam de bal heel snel voorin bij Dion, die de eindstand bepaalde op 4-0. Met hierna onze laatste wissel; (keeper) Tom voor KP, was het een kwestie van de tijd volmaken en geen tegendoelpunt krijgen. Hierin slaagden wij en zo konden we weer eens een overwinning bijschrijven. En dat deden we met de inmiddels volgende namen;

Een ieder een dikke voldoende vandaag, en een ruime 4-0 winst, zorgde er voor dat we de rode lantaarn hebben overgedragen aan Balk.
1 pinguïn maakt nog geen winter en 1 zwaluw nog geen zomer, maar toch moeten de laatste wedstrijden enigszins vertrouwen geven in een goede afloop van het seizoen. Ik blijf het herhalen dat directe degradatie geen optie is, maar dan moeten we bereid zijn en blijven om hier alles aan te doen. Nu staan we op een nacompetitie plek, is er nog steeds een gaatjes naar boven, maar kunnen we zeker nog een paar plaatsen stijgen. Dus, keep up the good work, en volgende week bij BCV gaan we weer voor een goed resultaat. Aftrap dan in Burgum 12:30 uur.

Tot volgende week.

 

(Foto’s: Dirk Bouma)

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*