Zeerobben MO19-1 – Buitenpost MO19-1 (9-4) (beker)

Zeerobben MO19-1 door in de Zwaluwen Jeugdbeker

Na een lange winterstop speelden afgelopen zaterdag de meiden van MO19-1 hun eerste wedstrijd van 2017. Na de winst in de Jeugdbeker op Broekster Walden MO19-1 werden de Zeerobben geloot tegen Buitenpost MO19-1. De wedstrijd zou in eerste instantie in Buitenpost gespeeld worden, maar doordat daar het veld te slecht was door sneeuw, werd het bekerduel op de thuisplaat van de Robben gespeeld. Ook in Harlingen was het afgelopen zaterdag koud. Maar dat deerden de meiden niet gezien de uitslag. De Robbenmeiden wisten uiteindelijk 9 keer het doel van de tegenstander te bereiken. Ook de ploeg uit Buitenpost wisten aardig te scoren, maar hun doelsaldo bleef steken op 4 doelpunten.

1e helft

Zeerobben MO19-1 had er duidelijk zin in. De dames waren al bij het opwarmen opgetogen en dat zag je direct terug in de wedstrijd. Er meteen bovenop en na nog geen vijf minuten spelen scoren, bewijst wel dat het in de koppies goed zit. Desiree Bouma kreeg de bal van Irene Brandsma perfect aangespeeld en twijfelde geen moment om de bal richting doel van Buitenpost te schieten, en de keepster het nakijken te geven. De Zeerobben waren direct al duidelijk de sterkere ploeg en nog geen tien minuten later wist Inge Mulder door de zwakke verdediging van Buitenpost te breken en het tweede doelpunt voor de Robbenmeiden te scoren. Ook Irene Brandsma zag de zwakke plekken achterin bij de ploeg van Buitenpost en probeerde een aantal keren door te breken, maar de keepster van Buitenpost zorgde dat ze in eerste instantie niet kon scoren. Maar ook haar lukt het uiteindelijk en zette de ploeg uit Harlingen op een comfortabele 3-0 voorsprong. Maar de vice-kampioen uit de 1e klasse 02 van voor de winterstop kan ook voetballen. Zij maakten handig gebruik van de euforie van de Robben en antwoorden binnen één minuut met een tegendoelpunt, en drie minuten later vonden ze zelfs weer aansluiting op de Zeerobben. De Robbenmeiden vergaten even, door hun aanvallende wijze van spelen, de omschakeling naar het verdedigen. Na een twintig tal minuten verder, waarin de Robben moeite hadden om weer controle te krijgen op de wedstrijd, scoorde good old Inge Mulder haar tweede doelpunt van de wedstrijd. Zij zorgde er voor dat Zeerobben met 4-2 voorsprong te rust inging.

2e helft

Na en ‘te’ korte rust, begonnen de Robben eerst met tien speelsters op het veld. Captain Desiree Bouma, die de rol als verzorgster op haar nam, was nog bezig de pijnlijke voet van Irene Brandsma te behandelen. Normaal geen probleem, maar er was nogal wat ‘tijdsdruk’ bij de club vanwege een toernooitje en andere wedstrijden. Misschien logisch, want deze wedstrijd had immers in Buitenpost gespeeld moeten worden…. Maar dit is wel een bekerwedstrijd, en MO19-1 is als enige overlevende van de vrouwenafdeling nog actief in de beker. Maar wat als de wedstrijd gelijk was geëindigd, en er strafschoppen genomen hadden moeten worden?

Maar goed, verder spelen. Waarschijnlijk door de tijdsdruk op de Robben wist Buitenpost vlak na de rust weer aansluiting te vinden op de Zeerobben. Dit was echter voor korte duur, Inge Mulder maakte haar rol als linkerspits waar en zette de ploeg weer op een comfortabele voorsprong, 5-3. Drie minuten later was het rechterspits Julia van der Werf die de voorsprong vergrootte met drie doelpunten. De ploeg uit Buitenpost scoorde nog wel hun vierde en laatste doelpunt vanuit een vrije trap. Keepster Yente Miedema van Zeerobben stond te ver uit het doel en de bal eindigde in het net achter haar. Maar de Zeerobben hadden de ploeg uit Buitenpost in de tang en scoorden in de resterende tijd van de 2e helft nog drie keer. Irena van der Molen scoorde na mooi voetbal de 7-4. Daarna was het Irene Brandsma die de 8-4 maakte. Zij kreeg de bal van Alischa Sinnema aangespeelt en hoefde alleen nog maar de bal in het doel te tikken, de keepster van Buitenpost had het te druk met Sinnema. Ook het laatste doelpunt komt van Brandsma. Met 8-4 op het scorebord geeft zij de ploeg uit Buitenpost de genade klap en eindigt de wedstrijd in een mooie 9-4 overwinning. Zeerobben MO19-1 plaatst zich na deze overwinning voor de kwartfinale van de Zwaluwen Jeugdbeker. Een mooie start van het voorjaarsseizoen.

De competitie voor Zeerobben MO19-1 begint op 25 februari, ook dan ontmoeten de beidde ploegen elkaar weer.

Voor Zeerobben MO19-1 speelden:
Caitlin Beverlo, Desiree Bouma, Irene Brandsma, Sarina Goedegebure, Merit v/d Meulen, Yente Miedema, Irena v/d Molen, Inge Mulder, Elize Posthumus, Alischa Sinnema, Julia v/d Werf, Dagmar Anema (MO17-1), Channa van Emmen (MO17-1) en Iris Agema (MO17-1).

Foto’s: Dirk Bouma

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*