Zeerobben MO13-1 – MKV’29 MO13-1 (3-1) (foto’s)

“Korte broekjes, coole tricks….Wij zijn de beste voetbalchicks!”

..is de yell die ik al het hele voorjaarsseizoen hoor voordat we de wedstrijd beginnen . En ik kan kort zijn: dat is MO13-1 ook.  Zo…dat is de korte versie.

Nu de langere:

MO13-1 kon afgelopen zaterdagochtend de spits afbijten betreffende het  binnenhalen van het kampioenschap. Er waren meer teams die die eer te behalen viel, maar wij mochten nu eenmaal als eerste de wei in. En aangezien Het eerste van Zeerobben de kunsten van ons af mocht kijken en later op de dag ook hetzelfde kunstje mocht flikken was heel de vereniging in actie geweest om spandoeken op te hangen. En natuurlijk hingen die er ook een beetje voor ons…

Dus in een versierde arena betraden wij zaterdag  het hoofdveld  tegen nummer twee van deze competitie, MKV.  Het enige wat we moesten doen was winnen, bij gelijk spel zouden we in theorie nog in te halen zijn als deze tegenstander aankomende week met 30 doelpunten verschil gaat winnen en wij een misstap begaan  bij concollega Harlingen. Allebei onmogelijk natuurlijk, maar goed, alleen bij winst zijn we in theorie niet meer te passeren.

Dus toch enigszins gespannen beginnen de dames te voetballen. En of het de spanning was of de tegenstand, MKV staat niet voor niets tweede, het spel gaat gelijk op en van dat hele makkelijke scoren is helemaal geen sprake. Nu heeft MKV een grote sterke spits die ook nog eens zeer snel is, waarbij onze achterhoede grote moeite gaat krijgen ( en die loop je er echt niet zo makkelijk uit!).  Verder hebben ze een superkeep waarvoor  ik bij het inspelen al ontzag heb. Deze dame is niet bang voor de bal en ook zeker niet voor een paar snoekduiken. Daar gaan we een harde dobber aan krijgen.

Zoals gezegd een gelijk opgaande strijd, waarbij Melissa  in de derde minuut al een  mooie scoringskans heeft. Deze bal ketst echter af op de keeper en  onze rebound ontbreekt. De uitval van MKV is echter gelijk gevaarlijk en gelukkig voor ons schiet die sterke spits in het zijnet. Zo blijft het de eerste 10 minuten gevaarlijk voor ons doel. Het meeste gevaar komt van die gevaarlijke spits. Ze loopt Meike eruit, Elvira kan haar niet bijbenen, gelukkig is Ischa goed in wiskunde want die kiest steeds de kortste route om haar af te snijden en kan menigmaal een voet ervoor krijgen . Na een kwartier spelen nog steeds 0-0 maar de meest gevaarlijke kansen tot dan toe van MKV.

Hoewel.. Melissa scoort in de 13e minuut, of toch niet: onderkant lat en de bal kaatst weer het veld in. Helaas ontbreekt onze rebound alweer.  En in de 16e minuut   krijgt Marije kans voor een rush over de linkerkant en stiekum tellen we dit doelpunt al. Helaas  is deze mis, ( goed keepwerk) en mist Roliene voor open doel dan de verlossende openingstreffer. Een minuut later tellen we het doelpunt van Melissa alleen was dit toch echt een bal in het zijnet.  Over en weer spannend. De meiden op alle linies hebben er een harde dobber aan. In de 25e minuut ontsnappen de robbendames aan een achterstand door niet alert te reageren  op een mooie voorzet van MKV.  Bal voor onze keep of toch taak voor de verdediging om deze weg te werken? Het is dat de aanvallers van MKV nu ook even niet alert reageren…

Met 0-0 tussenstand gaan we naar de kleedkamers. En dat het spannend is blijkt wel in de kleedkamers: de limonade ontbreekt. Mijn vaste limonade-moeder  zat zo in het spel dat ze de wereld om haar heen vergat.

Tweede helft begint weer met gelijk gevaarlijke aanval van onze kant. Een mooie beweging van Melissa over rechts en een pass voor het doel. Helaas komt deze net niet voor de voet van Roliene.  MKV krijgt een dot van een kans maar gelukkig staat Nichelle niet voor niets op keep.  Zij voorkomt dat we tegen een achterstand aan moeten kijken. Ze verwerkt de bal tot een corner. En dan gaat het heel snel. Uit hun corner wordt de bal wat heen en weer geschoten en komt dan bij de middenlijn voor de voeten van Melissa. Ook zij kan hard rennen en via een rush op de keepster rondt ze de bal heel beheerst achter de keepster.  Eindelijk de bevrijdende goal en gezien het gejuich langs de kant was het publiek ook opgelucht.

En eenmaal warmgedraaid scoort ze 4 minuten later het 2e punt er ook in middels een pass van Liene of Agathe ( ik zie het verschil niet altijd) op Melissa. Ook dit doelpunt rondt ze heel beheerst af. MKV gelooft er nog in en het spel blijft pittig en hard werken voor de dames. In de 16e minuut ontkomen we aan de aansluitingstreffer door een klein beetje geluk. Vanuit een corner wordt de bal wat raar weggewerkt en raakt onderkant lat. Maar ook bij ons stuit de bal weer in het veld en het spel gaat door…  Op het middenveld zijn we wat stuivertje aan het wisselen  met speelsters en in de 16e minuut komt Meike op rechts mid te staan  en laat zien dat ze hele leuke één-tweetjes met Melissa kan maken. Mooie passes van Meike op Melissa waaruit gevaarlijke kansen en corners komen.  In de 20e minuut wederom een pass van Meike op Melissa die meters maakt  naar voor en  de bal passt naar Roliene. Deze bal komt via lat weer voor de voeten van Melissa voor open doel  maar dan wordt de bal toch ver over geschoten.  Wij zijn de tweede helft duidelijk sterker. Maar dan is er toch  ineens als een duveltje uit een doosje  de spits  van MKV losgebroken en geen houden meer aan!  Ze rent alleen op onze keepster af, maar die kleine Nichelle werkt  de bal met een formidabele redding uit het doel .

Laatste 10 minuten is het uitvoetballen zou je denken , waarbij toch nog 2 kansen zijn om te scoren via Liene en via Marije, maar dan krijgt zeerobben een vrije trap tegen ter hoogte van de 16 meter.  Daar staan we eigenlijk allemaal wat verbaasd te kijken want wie wat en waarom? Maar inmiddels wordt de vrije trap al genomen en komt die bal heel knullig in ons doel terecht.  De aansluitingstreffer!  Het zal toch niet? Maar Melissa heeft vandaag haar superdag en vindt van niet. Zij  heeft nog  wat sprintvermogen over en  met nog 3 minuten te spelen bepaalt zij de eindstand op 3-1 middels  wederom aanval van rechts en  een solo op de keeper af en netjes  afmaken van haar kansen.

Zoo…. Niet altijd heel duidelijk uit mijn verslag te halen, maar voor MO13 speelden  Ischa, Marije, Julia, Meike, Cynthia, Hedwich, Danique, Lejla, Melissa, Agathe, Roliene, Maud, Elvira en Nichelle.  Allen het hele seizoen top gespeeld, top inzet en  met nog 1 wedstrijd voor de boeg zijn de dames nu echt niet meer in te halen en het kampioenschap is  een feit. Alle meiden hebben weer 100 procent inzet laten zien en het is niet meer dan  terecht dat deze meiden nu hun feestje mogen vieren. (Foto’s: Gertjan Miedema) Foto’s van de huldiging vindt je hier.

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*