Psychologie van Sinterklaas (video)

Denia, Spanje, 5 januari 2017. Tijdens de slotavond van het trainingskamp krijgt de A-selectie van Zeerobben onverwacht bezoek van Sinterklaas en zijn assistent die we tegenwoordig bijna niet meer Zwarte Piet durven noemen. Maar zwart haar had hij wel.
Sinterklaas zette de boel op stelten, maakte grappen en nam diverse aanwezigen op de hak met mooie gedichtjes en dito cadeautjes. Lol.

Harlingen, Oostersportpark, 13 mei 2017. De A-selectie van Zeerobben is bijeen voor de wedstrijdbespreking van wat de kampioenswedstrijd moet worden. De gezichten van de spelers zijn strakgespannen en sommigen zien wat bleekjes. Vandaag moet het gebeuren. Nel Kingma heeft haar best gedaan om de maagspanning wat weg te nemen met een soepje en een broodje knakworst, trainer Arjen Postma zal zo het woord nemen om de opstelling en de tactiek door te nemen.
En dan gaat plotseling de deur van de bestuurskamer open en wie komt daarbinnen? Weer diezelfde Sinterklaas uit Denia! Hij nestelt zich aan het hoofd van de tafel en begint een verhaal af te steken…

De spiertjes in de gespannen koppen ontspannen zich, bleke koppen krijgen een rode blos. De psychologie van Sinterklaas heeft z’n werk gedaan. Hardegarijp is kansloos. Zeerobben gaat kampioen worden!

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*