St Annaparochie JO13-1 – Zeerobben JO13-1 (0-0)

Vandaag was het de één na laatste competitie wedstrijd voor de jongens. Eigenlijk was deze wedstrijd de match voor plek 3 in de competitie. St. Anna staat zelf op plek 4. Alleen tegen de nummer 1 en 2 was door deze jongens verloren…. Geen gemakkelijke wedstrijd voor de jongens. Zeerobben zou echter aan een gelijkspel genoeg hebben om deze plek veilig te stellen.

Om 8.15 uur waren de jongens uitgenodigd in de bestuurskamer van Zeeroobben voor een heerlijk ontbijt aangeboden door de Plus Harlingen. Lekker met zijn allen aan de goedbelegde broodjes. Een goed begin is het halve werk moet Laurens gedacht hebben. Maar het werd nog beter… speciaal voor deze dag had sponsor Boomsma en Kieftenburg voor het vervoer naar St. Annaparochie een heuse Hummerlimousine geregeld voor de jongens. Luxe ten top voor deze D selectie jongens….

Aangekomen in St. Anna, werden de laatste taktische besprekingen in de kleedkamer gedaan en begonnen de jongensaan de serieuze warming up.

Vanaf het eerste moment werd goed doorgejaagd op de bal. lekker fel deed iedereen mee, en Zeerobben was hier gekomen voor de volle drie punten. St. Anna echter maakte wel duidelijk dat zij een serieuze nummer vier waren, en dat bleek ook uit het spel. Na een paar kleine kansen van Mees N. is het de uitbraak van Thomas, die de bal mooi teruglegd op Lars. Deze heeft de hoek voor het uitzoeken, alleen kiest hij voor de paal… even later is het keeper Luca, die met een geweldig blok weet te voorkomen dat St. Anna op voorsprong komt. Helaas raakt onze Thomas, bij de counter die hierop volgt geblesseerd. Niet veel later mogen de jongens de rust in de box opzoeken.

Uit de box gekomen, gaat de aanvallen over en weer en wordt het spel fysieker. Een aantal keer moeten de verdedigers zich iets teveel laten gelden om de snelle spitsen van St. Anna de kans tot scoren te ontnemen. Even lijkt de jonge scheids de controle over de wedstrijd te verliezen. Gelukkig herpakken de jongens zich en weten ze de laatste 5 minuten naar zich toe te trekken. Een schitterende vrije trap van Tygo belandt op de onderkant van de lat, een bal van Michael wordt letterlijk langs de paal gelopen. Kort erna besluit de scheids dat 0-0 hetgeen is wat de toeschouwers te zien krijgen. Geen doelpunten, een handje vol kansen, fysiek voetbal en een gehandhaafde 3e plek, is de conclusief van deze wedstrijd. Een keurige prestatie gezien de tegenstanders van deze poule. Volgende week nog 1 inhaalwedstrijd tegen Be quick Dokkum. Een wedstrijd die Be quick nog een plekje winst kan opleveren, misschien dus toch nog wel een serieus potje voetbal….

(Foto’s Miranda Boomsma)

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*