Harlingen MO13-1 – Zeerobben MO13-1 (0-7) (foto’s)

De laatste competitiedag voor de meiden. Veel valt er niet meer te halen, want kampioen….dat zijn ze al. Ze kunnen er nog een mooi randje om bouwen door ongeslagen kampioen te worden en daar gaan ze dan maar voor.

De wedstrijd heeft niet veel organisatie nodig, want het is een uitwedstrijd, maar  hemelsbreed vanuit mijn huis ligt deze club dichterbij dan onze thuisclub, dus vervoer…..men komt gezellig op de fiets.

De wedstrijd  op zich was mn de eerste helft op het veld van fc Harlingen  en dan lopen de linies elkaar wat in de weg want het is weer proppen op zo’n klein veld.  De dames zijn koud aan het spelen of corners vliegen je al om de oren. Tweede minuut via een corner van Danique komt de bal bij Roliene en volgens afspraak legt zij de bal een linie terug voor de voet van Elvira en die haalt verwoestend uit.  Helaas ver over. Gelukkig maar voor trainer Harrit want hij had beloofd te trakteren als we een doelpunt op deze manier zouden scoren. Maar goed, derde minuut was het wel raak, door wederom corner, zelfde hoek, komt wederom bij dezelfde speelster ( Liene)  en in dit geval laat ze zich niet wegduwen, maar gaat een beetje tegen de tegenstandster aanhangen, maakt een draaibeweging en scoort !  En het gaat snel, want 3 minuten later  weer een mooi doelpunt. Vanaf de middenlijn geeft Danique een mooie pass op spits Liene waarna zij hem voor de voeten van Marije  op links kan krijgen en zij weet er ook wel raad mee: 2-0.

Ergens 12e minuut  breekt Harlingen eens uit vanaf eigen helft, maar verder dan 10 meter is dit niet geweest.  Bijna alles speelt zich af voor onze dug out ( aanvalshelft). En  dat is handig want het wordt daar nog heel  druk als het gaat regenen en de ouders van de zeerobbendames daar de stoelen  maar eens  gaan testen.  Erg gezellig want in het veld wordt al een tijdje niet gescoord hoewel de dames netjes spelen en vol in de aanval zijn.

Pas weer de in de 19e minuut mogen we er weer eentje bij optellen als Marije weer een pass van Roliene krijgt en volgens Marije zat haar bal ook, werd echter door de keeper het veld weer ingewerkt, echter stond Melissa daar om alsnog de bal over de lijn te tikken.  En dat de trein weer even werd aangezet blijkt uit het feit dat de bal alweer in het net lag in de 20e minuut door mooi naar voren komen van onze achterste dame Ischa, waarna ze maar eens een poging waagt op de keepster, deze wordt weer door de keepster van achter de lijn weggewerkt het veld weer in, maar ditmaal is het Liene die op het juiste moment op de goede plek staat en de bal afrondt. De schoonheidsprijs qua doelpunten verdient  Hedwich vandaag. Ze had er al wat mooie passeerbewegingen opzitten   tot ergens  rechts halverwege de aanvalshelft en  toen ze zag  dat de keepster wat ver  voor haar doel stond  pofte ze  hem zo met een hard schot over de keeper heen in de linker bovenhoek.   Zulke doelpunten wil je graag even inlijsten!  En om de doelpuntenreeks van de eerste helft even af te ronden:  het laatste doelpunt  werd gescoord door Liene , ook iets met  de bal ging er niet in 1 keer in en dan maar weer in de rebound van Liene. Daar zijn spitsen voor toch?

Eerst maar even aan de limonade en dan maar weer vol door. Echter tweede helft geeft harlingen meer tegenstand, de doelpunten rollen er niet meer zomaar in. Maar aanvallend hebben de fc  harlinger dames niet veel laten zien. Over de hele wedstrijd heeft Nichelle geen bal  te doen gehad, geen bal gezien, geen bal in haar handen gehad.  Eigenlijk was er geen bal aan voor haar. Maar wel verdiende Nichelle een applausje van ons in de kleedkamers door te laten horen dat ze er was!  “LOS” kan ze roepen, alleen vandaag niet nodig gehad…

Mijn notitieblaadje was vol en aangezien er niet veel meer is gescoord was dat ook niet zo erg. Wil wel even vermelden dat Meike , steeds verwisselde van positie bij een wissel ( nam de plaats over van de speelster die er uit ging, nieuwe wissel kwam dan weer op vertrouwde plek te staan.) Ze heeft laten zien dat ze dat allemaal beheerst. Wat een balaanname en wat een rust. Verder  maant ze de leider af en toe even dat hij het ook wat rustig aan moet doen, kortom… een aanvoerder in spé. Dit team heeft potentie!  En ondanks dat er niet werd gescoord in de tweede helft was de leider naast me ook stil want hij was erg trots op hoe de meiden naar elkaar overspeelden en elkaar vonden in het veld. En op het moment dat hij opmerkte… hee.. er is nog niet gescoord, nam Marije nog maar eens de bal over van het middenveld en  legde de bal op commando achter de keepster neer. Eindstand 7-0.

Een mooi seizoen, een mooi team, dat dit voorjaarsseizoen voor het eerst als elftal het veld betrad. Het zijn de terechte kampioenen  in een misschien achteraf bekeken iets te licht ingedeelde competitie. Een mooi stel meiden bij elkaar die hard voor elkaar willen werken.  Ik pleit voor het  bij elkaar houden van dit team!  Punt!

Deel dit:
Share

Meer nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*