Zeerobben JO17-1 – Zuidhorn JO17-1 (2-3)

Zeerobben JO17-1 redt het niet tegen Zuidhorn

Als je bij aanvang een achterstand van 4-0 goed moet maken dan weet je ook dat er sprake is van een uitdaging.   Zeerobben JO 17-1 liet direct zien dat men geloof had in een goede wedstrijd en na 10 minuten stond de 1-0 op het scorebord.   Tom schoot raak uit een prima aanval en Zuidhorn had het lastig op dat moment.   Als Jens via een hakbal de 2-0 op het bord brengt dan is er sprake van een soort van extra boost . Zou het bijna onmogelijke dan toch mogelijk blijken. Bij rust twee nul voor en nog veertig minuten te gaan.   De trainers hebben op dat moment weinig woorden nodig om de motivatie te verhogen maar iets meer teksten om de concentratie te laten behouden daar iedere score van Zuidhorn de opgave bijna onhaalbaar zou maken.   Zeerobben was gedurende de eerste helft bijna niet in problemen gekomen tegen Zuidhorn dat een deel van de vaste groep miste echter met de geruststellende voorsprong uit de eerste wedstrijd had dit team een stevige steun in de rug.   Ane en Jilles hadden de dug-out nog niet opgezocht of daar viel de 2-1 uit een onnodige situatie waarbij de verdediging behoorlijk laks was .   Je vraagt om concentratie en dan laat je de tegenstander zo in de wedstrijd komen.    Zuidhorn kreeg dubbel moraal en Zeerobben een mentale tik.  De wil was er voldoende om er tegen aan te gaan echter het aantal mislukte acties nam ook navenant toe.   De 2-2 viel ook uit een onnodige situatie en dan weet je het wel zeker. Het maximale zou een overwinning kunnen worden en Zuidhorn kon op rozen gaan zitten.   De prima leidende scheidsrechter had goed grip op de spelers en af en toe klonk er een iets luider fluitsignaal voorzien van een passende tekst om de spelers tot de orde te roepen.   Aan duidelijkheid liet het niets te wensen over.  Zelfs het publiek op het terras kon de terechtwijzingen prima volgen.  De ene ploeg kan niet meer brengen en de ander hoopt op een counter.  Uiteindelijk viel de 2-3 nog te noteren en over twee wedstrijden gezien is Zuidhorn de terechte winnaar.  Zij gaan op voor de finale en Zeerobben wenst hen veel succes.

Als je een analyse maakt in een paar zinnen van dit seizoen dan kan men met recht spreken van een goed seizoen waarbij de jongens, veelal, prima spel hebben laten zien.  Vierde in de hoofdklasse, twee ronden voor promotie spelen, veel gescoord, talenten zien opvallen, goede sfeer, hoge opkomst bij trainingen ………………. Kortom, grote klasse en een team om trots op te zijn.

De trainers Ane Schaap , Jilles Postma en leider Sjoerd ten Hoeve verdienen een grote pluim voor de begeleiding die ze hebben gegeven aan deze groep talenten.   De groep sluit woensdag het seizoen af met een laatste training en kunnen , nogmaals, met gepaste trots terugkijken op een mooi seizoen. De familiedagen komen er aan en ook de jongens van JO17-1 zullen daar zeker acte de préséance geven.

Slu

Deel dit:
Share

Meer nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*