Een blond meisje uit Hoogeveen….

Een blond meisje uit Hoogeveen versus Zeerobben D1

Het was een mooi stel, Zeerobben D1 in het seizoen 2008-2009. Met spelers als o.a. Kristian Feenstra, Erik de Groot, Mark de Puysselaar, Jorryt Brunyzeels, Sean de Boer, Marcel Amels, Bart Swijtink en de uit Dronrijp afkomstige Henk Jan Sikma. Ze kwamen destijds uit in de landelijke Tweede Divisie met tegenstanders als o.a. BV Veendam D1 en FC Groningen D2. Iets te hoog gegrepen voor de groenwitte jeugd van destijds. Niet verwonderlijk dat aan het eind van het seizoen degradatie volgde naar een treetje lager. Een andere tegenstander in die competitie was HZVV D1 uit Hoogeveen. Op het middenveld moetsen Kristian Feenstra en Henk Jan Sikma –toch niet de eerste de besten- de degens kruisen met een blond meisje dat bij HZVV de lijntjes op het middenveld uitzette en de duels ook niet schuwde. Zowel in de wedstrijd in Hoogeveen als die op het Oostersportpark liet zij de bezetting van het groenwitte middenveld met enige regelmaat haar hielen zien. Zij was oppermachtig. Tijdens de rust probeerden we de jongens er nog van te overtuigen dat ze zich niet in hoefde te houden omdat het een meisjes was. De goedbedoelde peptalk haalde weinig uit. Het blonde meisje bleef heer en meester op het middenveld en leidde haar team in beide wedstrijden naar een (minimale) overwinning. In de trainingen na de eerste wedstrijd werden ze er nog vaak mee geplaagd dat ze zich de kaas van het brood lieten eten van een meisjes. Uiteraard gebeurde dat met de heerlijke directe humor van Petie Toering. Wat wij toen niet wisten, was dat het blonde meisje uit Hoogeveen te groot zou worden voor HZVV en De Weide uit Hoogeveen. Enkele jaren later maakte Anna Margaretha Marina Astrid Miedema, oftwel Vivianne Miedema de overstap naar Heerenveen om vervolgens een paar jaar te schitteren bij Bayern München. Komend seizoen komt zij uit voor Arsenal. Maar voordat dat zover is, is ze vanaf 16 juli te bewonderen in het Nederlands dameselftal dat strijd om de Europese titel. Zou deze Messi van het vrouwenvoetbal nog weten dat ze ooit gespeeld heeft op het Oostersportpark aan de Achlumerdijk in Harlingen? Misschien wel wanneer ze op 16 juli tijdens de openingswedstrijd tegen Noorwegen in stadion Galgenwaard een paar Zeerobbenvlaggen ziet wapperen.

Deel dit:
Share

Meer nieuws

1 Reactie

  1. Leuk geschreven!
    Ze is overigens niet de enige International die op het Oostersportpark aan de Achlumerdijk in Harlingen haar kunsten heeft laten zien.
    Ik kan mij nog goed herinneren dat wij, ik geloof in de C1 of B1, tegen VV Sneek moesten voetballen. Bij VV Sneek speelde toen Sherida Spitse. Ook zij blonk uit op het middenveld en scoorde met een ongelooflijk harde knal onderkant lat erin. Zulke dingen vergeet je niet meer! Goede oude tijd!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*