Indeling Senioren v.2

Nadat we op 29 mei de voorlopige indeling senioren publiceerden, bereikten ons met name vanuit de beoogde spelersgroepen voor Zeerobben 3 en Zeerobben 5 nog enkele opzeggingen. We moesten daardoor vraagtekens zetten bij de wekelijkse volledigheid van deze elftallen. Daarnaast kwam vanuit de jeugd het verzoek om nog enkele dispensatiespelers beschikbaar te stellen voor JO19-2.

Dat alles leidde tot overleg met betrokken trainers en leiders. Hoewel we als vereniging bijzonder graag met 5 seniorenteams aan de nieuwe competitie hadden deelgenomen, moesten we toch tot de conclusie komen dat dit op grond van het beschikbare aantal spelers niet verantwoord zou zijn. Bovendien voldoen we graag aan het verzoek vanuit de jeugd, omdat we veel waarde hechten aan het in stand houden van ons JO19-2.

En dus is besloten dat we voor het komende seizoen gaan uitkomen met 4 seniorenteams. Vanuit de A-selectie en het Belofteteam worden Zeerobben 1 en 2 geformeerd. Het “oude” Zeerobben 4 wordt Zeerobben 3 en gaat op ons eigen verzoek uitkomen in de reserve vierde klasse. Zeerobben 4 gaat uitkomen in de reserve zesde klasse en dit team wordt geformeerd uit spelers die aanvankelijk waren ingedeeld bij Zeerobben 3 (zoals gepubliceerd op 29 mei) en het “oude” Zeerobben 5. Wekelijks zal dit team ook worden aangevuld met spelers uit het Belofteteam die voor die week buiten de selectie voor Zeerobben 2 vallen.

Er wordt nog gewerkt aan het definitieve trainingsschema voor het nieuwe seizoen, maar voor de groep rest senioren (het nieuwe Zeerobben 4 dus) zal de training in principe zijn op dinsdagavond om 20.00 uur.

Ideaal is deze situatie misschien niet, maar gegeven de omstandigheden wel de beste oplossing voor een ieder. Niemand is gebaat bij wekelijkse stress over het wel of niet kunnen doorgaan van wedstrijden vanwege de beschikbaarheid van spelers.
Met het in stand houden van JO19-2 hopen we vooral de jeugd zolang mogelijk vast te houden voor het voetballen in het algemeen en Zeerobben in het bijzonder. Tezamen met het instellen van het Belofteteam hopen we op deze manier tevens de overgang van jeugd naar de senioren te bevorderen en zo op termijn ook weer met meer seniorenteams aan de competities te kunnen deelnemen.

Het bestuur

Deel dit:
Share

Meer nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*