Voorbeschouwing

Mooi affiche op het Oostersportpark

Zaterdag staat opnieuw een confrontatie met een Groninger ploeg op het programma. En niet de eerste de beste. Oranje Nassau G, eeuwling in 2018, draait al jaren achtereen mee in de top van het Noord-Nederlandse zaterdag amateur voetbal. Afgelopen jaar degradeerden de Groningers uit de Hoofdklasse en de start in deze eerste klasse mag op zijn zachtst gezegd teleurstellend genoemd worden. Er werd zeker niet voldaan aan de verwachtingen. Dat kan leiden tot een extra gemotiveerd team, dat voor de derde keer achter elkaar een Friese tegenstander treft. Drachtster Boys was thuis te sterk met 3 – 1 en de debutant Be Quick D. speelde in Groningen verdienstelijk met 1 – 1 gelijk. Het begin was overrompelend voor BQD, maar met stug volhouden overleefden de Dokkumers.

Vertrouwen

Het verhaal van de thuisclub is kort samengevat een droomstart. Balk en VEV’67 werden aan de zegekar gebonden, met over het algemeen prima voetbal en overtuiging. Bewonderingswaardig was de inzet van het gehele team en de term “sterk collectief” is dan ook niet misplaatst. Maar de opponent van zaterdag zal zeker alles uit de kast halen om met een goed resultaat huiswaarts te keren. Ze hebben de ervaring met voetbal op niveau en de kwaliteit om het Zeerobben moeilijk te maken. Van overmoed en hoogmoed zal geen sprake zijn, al weet je nooit welke invloed de succesvolle start op de spelersgroep zal hebben. Het vertrouwen in de selectie van trainer Arjen Postma heeft zijn uitwerking getoond en daar gaan we ook zaterdag tegen ON Groningen van uit. We heten de Groningers van harte welke in de Friese Havenstad en hopen op een sportieve, aantrekkelijke wedstrijd. De ingrediënten hiervoor zijn aanwezig en met de steun van het trouwe legioen kan Zeerobben misschien opnieuw voor een verrassing zorgen.

Zeerobben – Oranje Nassau Groningen

Zaterdag 7 oktober op het Oostersportpark

Aanvang : 15.00 uur

Programma voor zaterdag 7 oktober in de eerst klasse E :

vv Winsum VEV’67
PKC’83 Balk
Buitenpost Noordscheschut
Groningen Drachtster Boys
Be Quick D d’ Olde Veste’54
Gorecht Blauw Wit ’34
Zeerobben Oranje Nassau

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*