VV Dronrijp JO11-1 – Zeerobben JO11-4

Het was vandaag een mooie tijd om te beginnen met voetbal op een “vrije” zaterdag. 09:00 uur verzamelen op de Robbenplaat, stukje rijden en dan om 10.00 uur voetballen in Dronrijp. Heerlijk. Toch waren er enkele afzeggingen van onze vaste, harde kern. Blijkbaar hadden enkele gesproken met Piet Paulusma, waardoor we appjes kregen dat een aantal niet konden. Tsja het weer was niet het mooiste voor langs de kant, maar voor op het veld…… Daarover later meer.

De spelers van Zeerobben JO11-74 werden een paar minuten voor tien nog even door Arnoud toegesproken. De tegenstanders hadden een vorige wedstrijd zoveel doelpunten gemaakt dat ze in de dubbele cijfers terecht waren gekomen. Daar hadden we natuurlijk geen zin in, zodat enkele tactische aanwijzingen noodzakelijk waren. De coach had zich voorgenomen om dit keer centraal met de punt naar achteren te spelen en via de zijkanten met de punt naar voren. Of dat helemaal is overgekomen valt te betwijfelen, maar in ieder geval begonnen we vol goede moed en enthousiasme.

Mathijs op goal, met de bekende muur voor zich in de vorm van Jordy en Xander. Dan het middenveld met Ezra, Isabella en Stefan en voorin stonden Jesper, Vincent en Kian. Natuurlijk met een wissel zodat we de ruimte hadden om de linies te versterken daar waar nodig. En goed dat het ging!

De stormloop van Dronrijp kwam wel op gang maar werd veelvuldig al gekeerd door Ezra, Isabella en Stefan. Die paar keer dat ze er door heen kwamen stond Mathijs zijn mannetje met enkele prachtige reddingen. Alsof hij al jaren niet anders deed. En voorin ontstonden zowaar enkele kansen voor Kyan en Jesper. Op zich moest dat ook voor Vincent zijn, maar zoals gezegd speelden we met de punt naar achteren. De ruststand was terecht en heel knap 0-0!

Met de hoofden omhoog verlieten de mannen de kleedkamer. De miezer leek ze niet eens te deren. De tweede helft begon, voordat onze mannen en vrouw er echt klaar voor waren. Ineens liepen we veel en te laat achter de ballen aan. Zat er een slaapmiddel in de ranja of was het de regen die de scherpte van onze spelers had afgespoeld? De druk op de muur en de keeper nam toe. Tsja en als dan de kluts ook nog eens ongelukkig valt….. Voordat we het goed en wel door hadden stonden we zomaar tegen een beste achterstand aan te kijken. Maar dat wilde niet zeggen dat de kopjes omlaag hingen. Vol goede moed en inzet bleven onze toppers het proberen. Dit resulteerde in een paar goede kansen, maar helaas bleef het gewenste resultaat uit.

Alhoewel het gewenste resultaat hebben we dik gehaald. Dat bewijs ligt nu in uw wasmachine en is vastgelegd op de gevoelige plaat. Dikke lol om modder met elkaar als één team. Wat maakte de eindstand nou uit: 5-0 ; dat was maar bijzaak en dat is wel het mooie van dit team.

Succes met wassen en de volgende keer rekenen we met zijn allen op uw support!

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*