MO15-2 wint riant van Leovardia MO15-2 (10-0)

De meiden van MO15-2 mochten afgelopen zaterdag de meiden uit Leeuwarden verwelkomen. En zoals de laatste tijd bij de thuiswedstrijden de grote noppen weer aan, want we mogen weer op echt gras spelen.  Dat het wat regent en daardoor extra glad is zeggen we maar niet tegen de meiden, anders krijgen ze gelijk de doemscenario’s van onze eerste wedstrijd tegen ONS weer in ons hoofd. Daarbij waren we eigenlijk niet aan het voetballen, maar leek het meer op schaatsen op veel te glad ijs.  En blokkades, zoals het Nederlands elftal die moet spelen met in het achterhoofd dat Zweden heeft gewonnen van Luxemburg met 8-0, en zij daardoor ook stevig aan de bak moeten, waardoor ze helemaal niet in hun spel komen: daar houden we niet van. Oeps, foutje. Deze vergelijking gaat niet op.  Ook zonder blokkades haalt het Nederlandse elftal zijn niveau niet.

Terug naar MO15-2. Allereerst even op de teamfoto, en daarna gaan met de banaan.  Vooralsnog even op de wissel: Lejla, Lisanne en Maud.  Wedstrijdbeeld is al snel duidelijk dat Zeerobben de sterkere partij is en waarbij eigenlijk alleen het eerste kwartier de tegenstander nogal eens op onze helft komt, echter niet gevaarlijk want het is steeds buitenspel.

Aanvallen van Zeerobben zijn er legio, echter de bal gaat er niet in. Ballen op de lat, ballen net voor langs, cornerballen, handsballen waaruit vrije trappen op kansrijke posities ontstaan, afleggertjes, inkoppertjes. Alles genoteerd in mijn boekje, echter nog geen doelpunt.  De trein gaat pas lopen vanaf de 25e minuut en dan gaat het snel. Marinthe scoort het eerste doelpunt door een mooie pass vanaf het middenveld van Danique. Ze passeert 2 verdedigsters en scoort eindelijk het verlossende doelpunt. En zoals gezegd, dan is de druk eraf en volgen er meer. Twee minuten later namelijk een mooie pass van Agathe die vandaag een puike partij speelt, op Marije en ook zij maakt een beauty van een doelpunt via de linkerkant. Inmiddels staan de wisseldames er ook in en het scoren gaat door: Meike speelt in de 30e minuut de bal door op links naar Agathe, wederom passt zij door naar Marije en wederom score van de voet van Marije. Vierde doelpunt ook van haar voet door een foute uittrap van de keepster.  En met deze stand gaan de dames de kleedkamers even opzoeken.

Tweede helft zelfde spelbeeld. Andere speelsters op andere linies. Maud en Julia snuffelen even op het middenveld. Je moet wat met die vele wissels en je kan nu eenmaal niet 7 verdedigsters op 1 lijn zetten. Wat niet kan…. Maar in ieder geval niet nodig bij deze partij.  Overwicht dus voor de dames van Zeerobben, dat pas de 12e minuut het doel weer vindt.  Ditmaal een doelpunt via een corner die voor de voeten van Lejla komt. Bal komt niet in het doel maar via vele voeten voor die van Roliene. Zij kan in de drukte de bal voor Marinthe haar voeten krijgen. En linkerbeen of rechterbeen, maakt niet uit, Marinthe legt hem er wel in. Twee minuten later gevolgd door een doelpunt van Roliene die nu de voorzet van Marinthe krijgt, en de bal ook heel beheerst in het net legt. Doelpunt nummer 7, ik lette even niet op, maar ook van Marinthe heb ik begrepen.

De meiden spelen goed, echter de spanning is wel weg. Cynthia heeft in het doel de tweede helft niet veel te doen gehad, behalve eens een terugspeelbal van onze verdediging en het merendeel speelt zich dus af voor de keepster van de tegenpartij. Lejla scoort in de 20e minuut bijna, maar uiteindelijk lukt het in de 28e minuut alsnog als ze net een voet tegen de bal krijgt waardoor de bal het doel inrolt.  Julia op het middenveld kan ook haar doelpuntje meetellen, door een schot van haar op de keepster waarbij, met een beetje mazzel, de bal uit haar handen in het doel valt. En als laatste is er nog een overtreding op geen idee, maar krijgen de meiden van Zeerobben nog een penalty toegewezen.  Deze wordt door Roliene koelbloedig achter de keepster gewerkt. 10-0 en tevens eindstand.

Leuk voor de statistieken. Zeerobben staat inmiddels aan kop met 9 punten uit 3 wedstrijden, samen met QVC uit Stavoren, Dronrijp en FC Harlingen, echter heeft Zeerobben het beste doelpuntensaldo.  Verder mag je Franeker ook niet uitvlakken met 6 punten uit 2 wedstrijden.  Aanstaande zaterdag mag Zeerobben de strijd aanbinden tegen de meiden van FC Harlingen. Gezien de onderlinge stand belooft dit een spannendere pot te worden dan onze voorgaande wedstrijden.

Kom kijken zou ik zeggen.  Wedstrijd is zaterdag 14 oktober bij FC Harlingen om 12 uur.

Foto’s: Gertjan Miedema

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*