Voorbeschouwing

Zeerobben ontmoet potentieel kampioenskandidaat

Hoe gaat een debutant, die mede op kop staat in de prille competitie, om met dit nieuwe onbekende fenomeen. Kunnen ze de onbevangenheid in hun spel continueren, ook tegen de ervaren tegenstander van komende zaterdag in Steenwijk, Olde Veste ‘54. Voorlopig manifesteert Zeerobben zich als volwaardig eerste klasser. De druk, die bij de gevestigde namen in de eerste klasse ongewild aanwezig zal zijn, is in minder groot voor de debutant. Ze hebben eigenlijk niets te verliezen in tegenstelling tot hun opponenten. Zou mede daardoor de verrassende rangschikking na 3 wedstrijden te verklaren zijn? Het zal meespelen, maar….. zonder kwaliteit, inzet en vertrouwen zal je het toch niet kunnen waarmaken. Voeg daarbij het plezier, dat deze groep uitstraalt en je komt in de buurt van de verklaring voor deze succesvolle start.

De afgelopen 8 jaargangen speelde Olde Veste ’54 met wisselend succes in de eerste klasse. Het seizoen 2016/2017 zat er bijna een promotie via de nacompetitie in, ze werden tweede achter kampioen HZVV. We kennen de Steenwijkers ook vanuit het Stenen Man toernooi van eind augustus op het Oostersportpark te Harlingen. Een oud Zeerob heeft na een glorierijke loopbaan in het groen/wit, deze kleuren verruild voor het geel/blauw, Gideon Vellinga. We zullen hem helaas niet tegenkomen, omdat hij niet meer deel uitmaakt van de selectie.   Met 4 punten uit 3 kun je spreken van een bescheiden start voor de topper van vorig jaar. De laatste wedstrijd uit tegen Be Quick Dokkum werd een benauwde zege voor de ploeg uit Overijssel, 1 – 2.

De selectie van trainer Arjen Postma en leider Wiebe Attema staat op scherp en zal de goede reeks ook komend weekend willen doorzetten. Wat het gaat worden is moeilijk te voorspellen, maar het wordt wel een strijd op basis van wederzijds respect en misschien weet Postma de juiste opstelling en de daarbij behorende tactiek, die zal leiden tot succes. Om daarvan getuige te zijn hopen we op ondersteuning van de vaste Zeerobben supporters in Steenwijk.

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*