Bolsward JO13-1 vs Zeerobben JO13-1

Vandaag mochten onze jongens hun krachten meten met de nummer 2 van de competitie, Bolsward. Deze laatste draait goed mee en heeft alleen nog punten verloren tegen de nummer 3 Leovardia. In Bolsward werd gekozen voor een echt gras tapijt, iets waar onze jongens meestal aan moeten wennen. En ook nu was dat het geval. Vanaf de eerste minuut zette Bolsward stevig druk en moesten de jongens alle zeilen bij zetten om Bolsward van hun goal af te houden. Gelukkig kwamen de zeerobben steeds beter in hun spel en de eerste kansen voor Zeerobben deden zich voor. Een strak ingeschoten bal werd op discutabele wijze van de lijn gehaald. Niet veel later tikte Sten de bal op de paal. Zeerobben was zeker dit bedrijf de bovenliggende partij.

Alleen lukte het de mannen niet om dit tot uiting op het scorebord te brengen. Met 0-0 de rust in.

In de tweede helft was helaas weinig over van dit sprankelende spel. De jongens van Bolsward speelden feller en druk op de goal van Zeerobben nam toe. Vanaf 20 meter wist een van de middenvelders, enigszins onverwacht, met een puntertje de bal in de verre hoek binnen te schieten. 1-0 achter. Jammer. Het beeld veranderde weinig. Veel passes kwamen niet aan, of werden door de grotere verdedigers onderschept. Een onhandig verspeelde bal werd in de 16 opgepikt door de snelle aanvaller van Bolsward en de achterstand verdubbeld naar 2-0. Het spel werd rommelig en Bolsward vond het ook wel prima. De laatste 10 minuten waren niet echt feest en brachten geen verandering in de stand. Dure punten werden  hier verspeeld. Jammer. Trainer Nord heeft 1 week de tijd om de mannen fel, positief en met de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Volgende week komt Trynwalden op bezoek bij de Robbenplaat. Een ploeg in de middenmoot die verrassende uitslagen voetbalt….. De spanning in de competitie is in ieder geval weer helemaal terug. Drie ploegen bovenaan met een hoog doelsaldo, elk doelpunt telt…

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*