Zeerobben MO15-1 vs Leeuwarder Zwaluwen MO15-1 (4-3)

Het was afgelopen zaterdag weer een ochtendje van wat een pokke tijdstip………. de dames mochten zich om 08.45 uur melden op het C-veld. We hadden toen zelfs nog twijfels of het wel licht genoeg zou zijn om er te voetballen, aangezien niet lang daarvoor alles nog in het donker gehuld was. En het was fris…………. op z’n zachts gezegd. Langzaam aan druppelden de dames -s ochtends binnen. De bondscoach wilde ze rond 08.00 uur in de kleedkamer hebben. Dat deze doelstelling niet echt gehaald werd, lijkt me niet meer dan logisch……. het liefst zou ik me ook nog een keer of 6 willen omdraaien op dat tijdstip en zeker met die wind ook. Maar uiteindelijk waren ze er allemaal. Ondanks dat 1 van de spelers de nacht ervoor nog tegen 01.00 uur de bondscoach wist te appen dat ze niet zeker wist of ze wel op tijd zou komen. Deze speler wist later te vertellen dat ze pas rond 05.00 haar kussen rook en ging slapen…………. toch knap dat ze op tijd voor de wedstrijd kwam opdagen…………… uiteraard niet vragen hoe………… :-))

Het team was iets gemankeerd ook in de verdediging. Julia en Sara waren afwezig, als ook Zoey. Hoogtepuntje was misschien wel dat na een langdurige afwezigheid i.v.m een blessure Ilse weer meedeed. Weliswaar met een brace, maar voorzichtigheid voor alles.

Dan nu de wedstrijd maar. Om stipt 08.45 werd er gefloten en begonnen we aan de strijd. Waar we in eerste plaats bang voor waren, was hetgeen dat ze weer eens niet uitgeslapen zouden zijn. Dit tijdstip heeft ons niet echt veel geluk gebracht altijd en meestal stonden de dames dan ook een beetje verdwaasd om zich heen te kijken met de blik van: Wat doen we hier eigenlijk? Waar zijn we überhaupt? En vooral: Waarom hebben we allemaal dezelfde kleren aan????? Meestal worden ze in de 2e helft dan wakker en gaan ze ervoor, maar zulks heeft dus tijd nodig. Maar ondanks dat dat dus normaal is, deden de dames ons versteld staan. Ze gingen meteen vanaf het begin af aan vol in de aanval. Alsof ze al echt wakker waren of zo. En meteen waren er daar dus ook de kansen. En goeie kansen………… De Leeuwarder Zwaluwen werden enorm onder druk gezet en kwamen amper van hun eigen helft af. En als ze dan bij ons strafschopgebied kwamen stond de verdediging hen al op te wachten met een goede samenwerking tussen Marin en Tessa welke menig aanval wist te pareren. Aan de buitenkanten waren het Eva en Luna die de pot dicht hielden. Alles werkte aardig met elkaar samen, als ook de voorhoede. Rebecca had een tegenstandster tegenover zich die aardig aan haar gewaagd was, maar gelukkig was haar snelheid iets beter dan die van haar tegenstandster. De eerste 10 minuten had het dan ook wel al een nulletje of 5 kunnen zijn, ware het dat ze er weer eens niet in gingen. Net naast…………. net over……….. net tegen de keeper aan…………. net voorlangs……… allemaal net niet dus, maar gezien de kansen die we hadden kon het nooit lang duren eer er een goal viel. Tussen onze aanvallen door werden de Leeuwarder dames ook brutaler en kwamen een paar keer gevaarlijk voor ons doel ook. Dat zou je net zien dan, zelf continue de kansen en 1 uitval en dan een goal tegen incasseren. Gelukkig bleven we hiervan bespaard en zo’n 5 minuten voor rust werd er door leuk samenspel in de voorhoede dan ook gescoord door Tessa Punter. 1-0!!!! En verdient ook. De laatste 5 minuten voor rust kregen we ongeveer nog 378 kansen voor bijna open doel, maar werd er uiteraard geen enkele van benut, zodat we toch met een 1-0 voorsprong de rust in gingen. Geen minuut te vroeg ook, aangezien de meeste supporters bevriezingsverschijnselen kregen………..

Na de rust waren we dan ook vol verwachtingen van de dames en togen we opgewekt en opgewarmd weer terug naar het verste veld die je maar kunt bedenken. Ilse zat begin tweede helft op de bank, nadat ze een toch verdienstelijke eerste helft al had gespeeld. Het enige waar ze last van had, was de brace om haar knie, die haar irriteerde en enigszins beperkte in haar vrijheid. Maar we gingen er weer voor. De aftrap werd genomen en we stonden te wachten op de 2-0. Hoe anders het zou worden, wisten we ook niet en hadden dat zeker niet kunnen voorspellen. Na een minuut of 7 gespeeld te hebben, brak de spits van de Leeuwarder Zwaluwen door, een knap en vooral snel voetballertje ook en scoorde zeer tot ons ongenoegen de 1-1 in. Dat was even balen zeg!!! En natuurlijk zeer tegen de verwachtingen in ook, gezien de eerste helft. De dames stonden daar dus ook een beetje raar om zich heen te kijken. Nu was het even tijd om zich te herpakken en er weer voor te gaan, er was nog niets verloren. Het meest onmogelijke werd bewaarheid, want nog geen paar minuten na de aftrap werd de 1-2 ingeschoten!!!! Dit was niet de bedoeling!!! De dames hadden zeker 95% van de tijd het overwicht en dan op zo’n lullige wijze 1-2 achter komen??? Hier moest wat aan gedaan worden natuurlijk. Gelukkig lieten de dames het er ook niet bij zitten en gingen weer vol in de aanval, maar de Leeuwarders hadden ook bloed geroken en werden beter en brutaler ook. Gelukkig voor ons hadden we nog steeds de overhand en door een mooie uitbraak van Rebecca, die alleen op de keeper afkwam, maar in de 16 hard werd getackeld, kregen we een penalty toegewezen. Luna was aangewezen om deze te nemen en lag de bal dan ook op de stip. Na een korte aanloop, knalde ze de bal net een half metertje over. Balen maar helaas, nu herpakken en doorgaan dan. En dat deden de dames ook. De druk werd weer opgevoerd en doordat Rebecca iedereen er weer uitliep en op het doel knalde werd het 2-2!!!! We stonden weer op gelijke hoogte en alles was weer mogelijk. Nog geen 4 minuten later schoot wederom Rebecca de 3-2 binnen!!! Het was weer feest voor de dames. De druk werd er stevig opgehouden en we kregen weer de ene na de andere kans, met af en toe een uitbraak van de Leeuwarders. Een doelpuntje erbij zou lekker zijn ook, even safe staan. En Selma verhoorde onze gebeden met een wereldgoal. Vanaf ongeveer halverwege de helft van de tegenstanders schoot ze keihard de bal in de kruising!!! 4-2!!!! Ze was het dus nog niet verleerd. Blijdschap alom uiteraard bij de dames een veiligere marge met 2 doelpunten verschil. De Leeuwarders trapten weer af en alsof ze vrij baan hadden, liepen ze zo door naar ons doel en scoorde binnen een minuut de 4-3! Wakker worden dames!!! Het was bijna einde wedstrijd en dit mochten ze niet meer uit handen geven. Niet na zo’n comeback en zo’n inzet. De dames ontwaakten weer even uit hun roes en stonden weer klaar. Niet lang daarna werd er afgefloten. Een welverdiende 4-3 overwinning, maar wat maakten ze het ons weer spannend zeg! Beter en spannender voetbal zie je gewoon nergens……….. Op naar de volgende dames.

Voor Zeerobben speelden: Janita Boutsma, Eva v/d Werf, Tessa Alkema, Bente Rondaan, Ilse Riem, Iris Feenstra, Marin Weewer, Luna v/d Bosch, Selma Gowara, Aline v/d Veen, Magda Getenet, Rebecca Zwart, Lola v/d Meer, Rinske Schaap en Tessa Punter.

Afwezig waren: Julia Zeinstra, Sarah Kiewiet en Zoey Luykx

Met sportieve groet, Pieter Eduard Nalty

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*