Zwaar bevochten overwinning

Zeerobben wint op karakter

 

In een waar voetbalgevecht trekt Zeerobben aan het langste eind. Het was lang niet altijd hoogstaand voetbal, maar vechtlust van beide kanten maakte het duel der debutanten tot een spannend schouwspel tot de laatste minuut. De gelukkigste ging er met de winst vandoor en volgens leider Wiebe Attema levert een lelijke overwinning ook drie punten op. Met name in de slotfase speelden de gasten va-banque . Met hoge ballen in de zestien bleef de defensie met als betrouwbaar sluitstuk Jacob de Vries overeind.

Vroeg op voorsprong

Na een aarzelend begin kwam de thuisclub het eerst in zijn ritme. Dit mondde uit een licht overwicht met kleine kansjes. Na ruim 10 minuten werd dit ook uitgedrukt in een voorsprong. Higor da Silva toverde Yander Zandbergen vrij in de zestien en van de achterlijn werd zijn trekbal met een beetje geluk tot de 1 – 0 omgezet door Marcel Visser. Zeerobben bleef aandringen en had toen het betere van het spel. Een onnodig weggegeven vrije trap belandde fraai aangesneden in het strafschopgebied en geheel vrijstaand kon Ynte Koopal de gelijkmaker binnen koppen.

Spoor bijster, maar toch 2 – 1

Na deze 1 – 1 raakten de Harlingers het spoor bijster en mochten ze van geluk spreken, dat de Dokkumers niet een voorsprong namen. Een geweldige parade van doelman De Vries en een spetter op de paal voorkwamen dit onheil. Na een snelle counter over links schampte de voorzet van Janco Wiersma de lat. Een doelpunt van de bezoekers lag eerder voor de hand dan een treffer van de gastheren. Toch kwamen de Groenwitten uit het niets op de 2 – 1 . Na een langdurige blessurebehandeling van een Dokkumer hervatte Zeerobben beter de strijd dan hun opponent. Marijn Helfferich speelde zich vrij in de zestien en bediende Higor da Silva op maat. Dit bleek tevens de ruststand.

Gevecht

Meteen na de thee ging Zeerobben op zoek naar een ruimere voorsprong. Op aangeven van Pieter Westra en Kristian Feenstra kreeg Dylan Drent twee keer vrije doorgang naar keeper Kooistra. Helaas leverde dat niet de gewenste doelpunten op. Na tien minuten sloeg heel Zeerobben de schrik om het hart, toen Janco Wiersma teamgenoot Richard Kempenaar aanspeelde en laatstgenoemde scoorde. De assistent-scheidsrechter had echter buitenspel geconstateerd, dit tot grote opluchting van een ieder met een groen hart. Er ontspon zich een voetbalgevecht op het middenveld met soms harde charges en met een aantal gele kaarten aan beide zijden tot gevolg. Kansen over en weer maar een woud van benen blokkeerde de inzetten van Boele Terpstra en Yander Zandbergen. Met nog tien minuten te spelen mocht Marijn Helfferich vrij opstomen naar Eelke kooistra. Met een klein tikje tegen de enkel bracht Ynte Koopal ten koste van een gele kaart de spits ten val, weg grote kans. Aan de andere kant kon Be Quick via vrije trappen gevaar stichten in de zestien. Met man en macht werd er tegen gehouden en gelukkig had doelman De Vries telkens goed kijk op de situatie.

Pegel op lat

 

Janco Wiersma leek toch de misschien wel verdiende gelijkmaker op zijn schoen te hebben, maar de vermaledijde De Vries wist nog met de vingertoppen de pegel ( vrije trap 25 meter) op de lat uiteen te laten spatten. Kort voor tijd had een counter beter uitgespeeld dienen te worden. Higor da Silva kon de man meer aanval niet tot het gewenste resultaat omtoveren. De -pompen-of- verzuipen- tactiek leverde de Dokkumers niets meer op. En na een enerverend slotfase met ruime blessuretijd liet referee Besselsen de vermoeide manschappen in rukken.

Zoet / bitter

“Soms laat je wat en soms win je wat “en deze prille competitie is daarvan een afdruk. Vorig week onverdiend nul punten en deze week 2 punten gestolen. Juist dan smaken zulke drie punten zoet op de tong en voor BQD juist bitter. Toch en dat spreekt vanzelf, zeer tevreden gezichten na afloop in het Zeerobbenkamp. De neutrale toeschouwer heeft zich geen moment hoeven vervelen, want gestreden werd er door beide ploegen. Bij Zeerobben nam aanvoerder Marcel Visser op beslissende ogenblikken het voortouw en trok mede daardoor de overwinning over de eindstreep. Als voorlopig trotse derde in de rangschikking zal volgende week in Drachten tegen koploper Drachtster Boys opnieuw alles uit de kast moeten.

Scoreverloop: 1 – 0 Marcel Visser ( 12e min.) ; 1 – 1 Ynte Kopaal ( 24e min.) ; 2 – 1 Higor da Silva ( 39e min.)

Zeerobben : Jacob de Vries; Pim Bleichrodt; Marc Reussing; Pieter Westra ; Jan Dirk van Looy; Marcel Visser; Kristian Feenstra; Yander Zandbergen ( 75e min. Frank ten Hoeve); Higor da Silva (87e min. Brent de Groot) Marijn Helfferich; Dylan Drent ( 70e min. Albert Beuker)

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*