Oppermachtig Zeerobben JO11-1 verslaat LAC Frisia 1883 JO11-3 (12-1)

Vandaag was het de nummer 2 tegen de hekkensluiter in de competitie. Deze 1e jaars ploeg hebben we ontmoet tijdens de bekerpoule, waar Zeerobben duidelijk te sterk was met 18-2.
Vandaag een andere dag, andere competitie. Zeerobben begon met veel druk, maar was wat te gehaast waardoor veel mislukte. Frisia speelde dan ook met 6 man voor het doel. Uiteindelijk viel de goal in de 8e minuut voor Zeerobben van de voet van Gijs. Zeerobben bleef de druk erop houden, het was een kwestie van tijd dat de Frisia verdediging ging breken. Een afstandsschot van Gijs zorgde voor de 2-0. De flink aanwezige coaches van Frisia schreeuwden de spelertjes richting de goal van Zeerobben wat werd beloond in de 1-2.
Zeerobben was aan het zoeken en zoeken naar de openingen, echter liep keer op keer tegen de fel verdedigende Frisia. De vraag was hoelang Frisia dit kon volhouden. De druk werd teveel, een voorzet van Nick ging via het hoofd van Gijs in de goal. 3-1. Dit was tevens de ruststand. Het duidelijk sterkere Zeerobben moest een plan verzinnen om de overmacht om te zetten in meer goals. Frisia is voornamelijk aan het tegenhouden maar komt er af en toe best gevaarlijk uit.
De 2e helft begon met hetzelfde beeld. Veel balbezit van Zeerobben zorgde al vroeg voor een goal. Het was wederom Gijs die kon uithalen. 4-1. Het was duidelijk Gijs vandaag die de openingen in de goal kon vinden, de 5-1 kwam ook nu weer van zijn rechtervoet! En vrij vlot daarna ook weer de 6-1. Het verzet van de jongens van Frisia begon af te brokkelen. De coaches werden ook wat stiller.
Boyd mistte nog een mooie kopkans, na een hoekschop van Nick. Door mooi samenspel kon uiteindelijk Nick de hegemonie van Gijs doorbreken en tekende voor de 7-1. Ook Daimen greep zijn kans en scoorde de 8-1. Na een hoekschop knalde hij ook de 9-1 erin. Het werd letterlijk prijs schieten. Echt gevoetbald werd er niet meer, het was alle hens aan dek voor Frisia om opnieuw een monsterscore te voorkomen. 10-1 kwam van de nummer 10 Reen! Alsof ze het met elkaar afgesproken hadden😅.
Tegen het eind van de wedstrijd kwam er nog een tactische keeperswissel. Boyd ging op de goal zodat Mattijs nog wat veldminuten kon maken. En ja, hij stond aan de basis van de 11-1. Een assist op Daimen die de bal inpoeierde. Vlak voor het eind mocht Reen nog voor de 12-1 zorgen. De wedstrijd werd vervolgens uitgespeeld met nog een bijna goal van Mattijs. Het bleef bij deze stand. Na het sterke verzet van Frisia in de 1e helft werd het uiteindelijk toch weer een flinke score. Dit was zeker de verdienste van de inzet van Zeerobben, die tot de laatste minuut bleven gaan. Het was geen mooie wedstrijd maar wel weer zeer effectief. Deze score kan wel eens de leidende positie betekenen in de tussenstand. Klasse mannen!!
Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*