Zeerobben JO15-1 krijgt de complimenten, SC Joure de punten

Harlingen,

Het is zaterdagochtend het is een koude dag en velen draaien zich nog even om in hun bed. Niet de spelers en supporters van Zeerobben JO15-1, het is namelijk matchday op het Oostersportpark in Harlingen. De nog ongeslagen koploper SC Joure JO15-1 komt om bezoek. Na 4 gespeelde wedstrijden werd door de tegenstander alleen gelijk gespeeld tegen Be Quick Dokkum de overige 3 wedstrijden werden overtuigend winnend afgesloten. Zeerobben daarentegen had 1 keer gelijk gespeeld en de andere 3 wedstrijden werd verloren. Vooraf leek het dus David tegen Goliath te worden.

Met een bijna complete selectie begon Zeerobben deze wedstrijd (alleen vd Heide was op vakantie). De warming-up sterk verstoord doordat de scheidsrechter van de JO15-2 het nodig vond om 2x 40 minuten te spelen was erg kort maar pittig. De mannen van Zeerobben waren er klaar voor.

Al snel werd het spelbeeld duidelijk, SC Joure aan de bal en Zeerobben met man en macht verdedigen, echter door het goede verdedigen van Zeerobben creëerde SC Joure vrijwel niets. Veel verder dan wat schoten vanuit de tweede lijn kwamen ze niet en deze schoten waren een gemakkelijke prooi voor Sijbesma. Hierdoor kwam Zeerobben steeds beter aan voetballen toe, met kleine kansjes. Echter na een goed opgezette aanval van achteruit via Talsma en Kingma kwam de bal aan de voet van vd Veer. Vd Veer zette goed door en speelt Postma vrij voor de keeper, deze blijft erg koel en rond beheerst af, 1-0 voor Zeerobben !! Na deze toch onverwachte maar verdiende voorsprong krijgt Zeerobben vleugels als snel volgen meerdere kansjes. Echter is het juist in deze fase dat tegenstander SC Joure die de beste kansen krijgt in de counter. Gelukkig voor Zeerobben blaast de scheidsrechter snel voor de rust.

Het tweede bedrijf veel hetzelfde beeld als in de eerste helft, SC Joure aan de bal en Zeerobben verdedigt uiterst geconcentreerd. Echter is het Zeerobben die de kansjes krijgt, na twee rushes langs de rechterkant is Dijkstra doorgebroken en haalt hij de achterlijn, met een uitstekend voorzet wordt vd Veer bereikt die het met een volley ineens probeert, net naast. Dit had de 2-0 kunnen zijn. Na deze actie wordt er aan beide kanten veel gewisseld, bij zeerobben vervangen Baard, Otten en Feenstra de basisklanten Van Kernebeek, Kingma en Albada. SC Joure dringt ondertussen steeds meer aan, met veel vrije trappen rondom 30 meter van de goal. Deze voorzetten zijn erg gevaarlijk maar tot 20 minuten voor tijd houd Zeerobben stand. Echter na de zoveelste vrije trap gaat de bal na een goede kopstoot er toch in, 1-1. Voor Zeerobben een harde klap, na de zoveelste tegenslag dit seizoen zal het toch niet weer in de laatste minuten weggegeven worden. Waar de vrees al voor was van de bank van Zeerobben, van de supporters van Zeerobben en misschien ook wel van de spelers zelf gebeurde. Al snel vielen de 1-2 en 1-3 op een knullige maar verdiende manier voor de terechte koploper SC Joure. Zeerobben probeerde nog wel, maar was moegestreden en gefrustreerd. Deze frustratie liep aan het eind van de wedstrijd een beetje uit de hand bij Zeerobben. Na een harde charge van een Zeerobben speler raakte de vlam een beetje in de pan. Deze was snel gedoofd en na kort overleg floot de scheidsrechter af. Na een korte check van de fysio leek het mee te vallen met de speler van SC Joure. Achteraf blijkt dat Thijs Keulen van SC Joure een enkelbreuk hier aan overgehouden heeft. Zonde en spijt vanuit de kant van Zeerobben, daarom wensen wij Thijs heel veel sterkte en een voorspoedig herstel toe!

Na 5 wedstrijden staat Zeerobben nog steeds maar op 1 punt. Veel te weinig als je kijkt naar wat Zeerobben had verdiend, echter is er elke week een grotere stijgende lijn zichtbaar en de spelersgroep en staf weten zeker dat de punten ook gaan komen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen andere titelkandidaat Be Quick Dokkum JO15-1/

Opstelling:

Sijbesma, Albada (45’Baard), Depiberspad, Tichelaar, Talsma, Postma, Dijkstra, Kloosterman ©, Kingma (40’Otten), Van Kernebeek (45’ Feenstra), vd Veer.

Scoreverloop:

1-0 25Postma

1-1 50’

1-2 53’

1-3 59’

Bijgevoegde foto’s zijn van Wies Procee

Sportieve Groet,

Laurens Bergsma

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*