Zeerobben 3 verliest in een bar slechte wedstrijd van Leeuwarden Zwaluwen

Afgelopen zaterdag mocht Zeerobben 3 aantreden tegen Leeuwarden Zwaluwen. Eenmaal aangekomen op het terras bij Zeerobben, loopt Sjoerd als een ware incasseerder langs de spelers om een Eurootje te innen voor het wasgeld. Onder genot van een bakje koffie komen er mooie en sterke verhalen naar voren. Over valentijnskaarten, huizen en laarzen. Rond half twee reden wij richting Leeuwarden om daar aan te treden tegen de Zwaluwen. Eenmaal aangekomen merkte iemand op dat wij in Rusland waren aangekomen. Onbegrijpelijk dat zo’n club nog steeds een vervallen kantine en kleedkamers heeft. Zo moesten wij dan ook met drie verschillende teams omkleden in één box. Gelukkig knalde Gas d’r op uit de speakers en maakten wij klaar voor de wedstrijd. Toen wij het veld opkwamen begon de zon ook te schijnen en begonnen wij met de warming-up. Sjoerd was enorm gedreven want hij had afgelopen donderdag twee penalty’s gemist.

De opstelling was als volgt : Arjen nam plaats in zijn hok. De verdediging bestond uit : Peter, Keimpe, @ en Ilhan. Op het middenveld begon, Cengiz, Ruben, Michel en Bas. Stefan en Willem stonden samen voorin. Op de bank zaten, Harmen, Jeffrey en Kelvin. De scheidsrechter had er zin in en wou dan ook al om twintig over twee beginnen. Zeerobben snelde zich naar de kleedkamer om zich klaar te maken voor de wedstrijd. Het moment van de waarheid is aangekomen voor Sjoerd. De penalty! Met een punter zoals alleen Sjoerd kan punteren schoot hij de bal onhoudbaar voor de keeper in de goal. Al juichend met 5 vingers in lucht liep hij langs alle supporters, bank van Leeuwarden Zwaluwen om hen te bedanken.

De wedstrijd begon erg rommelig en leverde dan ook komische momenten op langs de zijlijn. Zo zag de rechtsback helemaal niets door de laagstaande zon. Liepen de spelers tegen elkaar aan en werd de bal door beide teams niet vaker overgespeeld dan driemaal. Vol ongeloof keken wij dan ook naar de wedstrijd. Gelukkig kwam Zeerobben snel op voorsprong door Willem F. na een prachtige bal van Keimpe van achteruit. Na deze goal kreeg Zeerobben nog een aantal kansen, zo liepen Bas en Steffan elkaar in de weg, raakt Willem F. nog de paal. Zwaluwen werd steeds sterker de eerste helft en wisten de bal viermaal na dezelfde kleur te spelen. Zo moeste Arjen een aantal reddingen maken en hield hij zijn doel schoon. Na een te korte terugspeelbal van Cengiz, maakte Zwaluwen terecht gelijk. Bij de aftrap, hoorde je nog een Zwaluw zeggen : “Nu zetten wij door”. Hij had dit nog niet eens gezegd en de bal lag vanaf de aftrap achter de keeper in de goal. Wat een prachtige goal van Michel, Vanaf de aftrap schoot hij de bal van eigen helft over de keeper heen, wat een wereldgoal! Zo stond Zeerobben tegen de verhouding in weer voor. De wedstrijd werd slechter en slechter, zo speelde Bas een ongelukkige wedstrijd en had hij in de 44ste minuut voor het eerst een goede bal gegeven, aldus Justen B. De goed leidende scheidrechter floot dan ook voor de rust. In de rust werd hadden een paar spelers niet door dat ze echt belabberd speelden.

De tweede helft kwam Harmen erin voor Peter en mocht Jeffrey op de plaats van Bas staan. De tweede helft begon dan ook waarmee wij geëindigd waren, slecht. We liepen elkaar in de weg, kregen de bal niet meer weg, begonnen op elkaar te sjanteren. De 2-2 hing dan ook in de lucht en deze viel dan ook. Leeuwarden Zwaluwen rook bloed en gingen dan ook vol voor de winst. Zo mochten Cengiz en Bas plaats nemen op de bank na een gele kaart. Vooral voor Bas was het extra zuur, want hij kon zich revancheren na een slechte eerste helft. Bas begon dan ook goed en wist de bal dan ook bij een medespeler te plaatsen. Na een niet slimme overtreding net buiten de zestien mocht Bas dan ook plaats nemen. Hierdoor ontstond er ook een opstootje tussen de spelers van Zeerobben en Zwaluwen. De scheidsrechter keek dit van een afstandje aan en de ruzie suste dan ook snel. Uit deze vrijetrap scoorde Zwaluwen de terechte 3-2 en dit was dan ook de uitslag.

Vol ongeloof verlieten de spelers het veld. Volgens bronnen is Willem F. nog steeds aan het schelden en legde Michel uit aan Lemstra hoe hij moest vlaggen. Ondanks de nederlaag staat Zeerobben nog steeds bovenaan. Laten wij deze wedstrijd snel vergeten! Donderdag gaan wij weer lekker ballen rammen op de goal en punten verdienen voor de partijmaster!

Foto’s: Wies Procee

 

Beantwoorden

Deel dit:
Share

Meer nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*