Zeerobben MO15-1 tegen v.v Drachten MO15-1 (3-0)

Het was weer een gemeen koude ochtend toen de dames weer mochten aantreden. Nou ja ochtend….. het liep gelukkig al tegen de middag aan dat de wedstrijd zou beginnen. 11.55 zou het zover zijn, maar natuurlijk niet zonder de gebruikelijke strubbelingen die dit team altijd achtervolgt uiteraard. Zo kwam mij ter ore, dat de bondscoach midden in de nacht…… 03.00 welteverstaan een appje kreeg met de vraag of hij wel een scheidsrechter had. Een beetje verbouwereerd door dit berichtje werd meteen uitleg gegeven dat de heer in kwestie gevraagd was de wedstrijd te fluiten. Aangezien de wedstrijd anders niet zou door kunnen gaan. Met dank werd deze aanbieding dan ook aangenomen en zo geschiedde dat Harrit Kingma de wedstrijd ging fluiten. Natuurlijk moesten we weer op het veld spelen dat bijna in Achlum lag, dus togen we als supporters rustig aan richting speelveld. Tegen de tijd dat we aankwamen was de helft ongeveer al bevroren of op andere wijze van de harde kern ontdaan……….. en dat terwijl we zulke mooie velden veel dichterbij hebben, waarop ze ook best wel kunnen spelen. Gehoopt hadden we ook dat er foto’s gemaakt zouden worden, aangezien de wedstrijd van de dames van MO19-1 afgelast was i.vm personeelsgebrek en zodoende de heer Bouma ‘vrij’ zou zijn. Helaas had deze andere belangrijke dingen te doen zodat jullie het weer met mij af zullen moeten………………..

Maar om klokslag 5 voor 12 ging de wedstrijd dan ook los. Helaas zonder Sarah, die haar enkel verstuikte tijdens de warming-up. Later berichten vertelden ons dat ze haar enkelbanden had verrekt. Maar even een weekje rustig aan doen dan, beter wat langer laten genezen dan te vroeg beginnen straks.

De wedstrijd begon en denk dat het mede dankzij het tijdstip kwam, dat de dames eens meteen vanaf minuut 1 bij de les waren. Er werd meteen druk uitgeoefend en bij balverlies kwamen de dames er achteraan om de bal weer te heroveren. Er werd leuk heen en weer gespeeld en zo waarlijk samengespeeld ook. Leuke combinaties werden er uitgewisseld, maar ja, dat maakt je nog niet tot winnaar van de wedstrijd. Daarvoor zal je toch moeten scoren en das weer precies waar we veel op inleveren. Scorend vermogen………… maar al met al een leuke pot om te zien. Zodra de wedstrijd begon, werd het ook even donker en begon het iets te regenen. Meteen kwamen de paraplu’s tevoorschijn en ondanks de koude viel het ons mee dat het niet begon te sneeuwen…… met het achterste veld zaten we natuurlijk al bijna tegen de Noordkaap aan, dus zou ons niets verbazen dat er af en toe ijsberen langs zouden komen schaatsen. Maar verder met de wedstrijd. Nog steeds geen scorend vermogen dus, terwijl we dat echt wel in het team aanwezig hebben. Er lopen een aantal dames in die gewoon een prachtig schot in de benen hebben, maar te ‘sociaal’ zijn om hem van afstand er in te pegelen. Toch al een dingetje wat meespeelt ook. Staan ze voor bijna een leeg doel, schieten ze over naar een teamgenoot omdat ze te sociaal zijn……….. 🙂 Zegt genoeg ook over de sociale status binnen het team, maar af en toe moet er toch even knopen doorgehakt worden dames.

Back to the game dan maar weer. Nog steeds leuk spelend en met enorme kansen gecreëerd ook, bleef het toch lang 0-0 staan. Ballen die weer parallel aan de achterlijn liepen en die je erin kon blazen bijvoorbeeld…………… maar dan net weer niet iemand daar op de juiste plek hebben staan. Ook kregen we genoeg kansen via hoekschoppen, welke Rebecca deze deels voor haar rekening nam en toch wel perfect voor het doel plaatste. Maar wederom niemand bij de 2e paal om hem er in te knallen………… dan nog een paar mooie kansen voor zowel Rebecca als Tessa P. welke maar ternauwernood gemist werden. Maar de druk nam toen en het was een kwestie van tijd voor de 1-0 zou komen. Aan welke kant, dat wisten we dan nog niet, want als de Drachster dames uitbraken toonden ze zich zeer gevaarlijk ook. Gelukkig stond de verdediging van ons er nog met Julia, Marin en Ilse, welke alle dreiging neutraliseerden. En dan nog hebben we Janita op doel staan, dus what can go possibly wrong???? Het middenveld was ook goed vertegenwoordigd met Luna, Iris, Tessa A, Selma, Bente en Aline, welke met het hele veld meebewogen, om zowel de voorhoede te dienen als de verdediging. Tessa P, Lola, Rinske en Rebecca waren onze voorhoede en maakten er dan af en toe ook een mooie en spannende show van. Jullie zullen nu wel denken van: wat hebben ze veel meiden op het veld staan……………. verrassing: ze wisselen ook hoor!!! Omschreef alleen even hoe over het algemeen de verdeling binnen het team was. Maar uiteindelijk gebeurde het dan toch……. door een mooie diepe bal vanuit het middenveld werd Rebecca aangespeeld welke haar verdedigster eruit liep en zo de 1-0 produceerde. Een prachtige goal en onhoudbaar ook. Niet veel later kwam tijdens een soort gelijke actie de 2-0, gemaakt door Tessa Alkema. Das even fijn zo vlak voor de rust. Maar deze stand hebben we weleens vaker gehad tijdens rust en toen kwamen de tegenstanders erna toch heftig hard terug. Maar nu maar even genieten dus en straks lekker opwarmen in de kleedkamers. Zo lang zou de eerste helft niet meer duren. Gelukkig werd er al snel afgefloten, zodat we met onze stramme en koude ledematen richting konden kantine konden om op te warmen. Geen minuut te vroeg ook……………

De tweede helft was eigenlijk een soort van herhaling van de eerste helft ook. Kansen genoeg, maar geen resultaat. Steeds weer voor het doel komen van de tegenstander, maar er niets uithalen. Tot het publiek zich er in begon te mengen. Zodra er een speler van Zeerobben in de buurt van het strafschopgebied kwam, begonnen de fans al te schreeuwen: SKIETE!!!!!! SKIETTE MET DIE BAL!!!!!! En hoe vaker ze voor het doel kwamen hoe vaker er SKIETTE gescandeerd werd. Deze golf van support bereidde zich dan ook uit tot elke bal die ze kregen, al stonden ze voor eigen doel. Dat de bondscoach hier ondertussen gek van werd was ons al snel duidelijk en ook denk ik dat er een aantal dames nu rondlopen met min of meer een skiet-trauma……….. maar gelukkig werd er gehoor aangegeven ook. Julia kreeg de bal voor haar voeten en schoot met een prachtige knal vanaf halverwege het veld de bal in de kruising. Onhoudbaar voor welke keeper dan ook en iedereen die de bal door de lucht zag zeilen wist gewoon: deze gaat er in!!! Prachtig in de kruising en denk dat ze er vooral zelf versteld van stond en het niet kon geloven dat de bal er in ging. 3-0!!!!! Nu kregen ze nog steeds een aantal kansen en waren er meer dames die op wat meer afstand begonnen te schieten. Helaas wierp dit deze keer geen vruchten af, maar dat de verdediging en keeper van de tegenstander er moeite mee had, was wel duidelijk. Misschien tipje voor de komende wedstrijden. Gewoon proberen, das beter dan niets…………. Uiteindelijk bleef deze stand tot het eind van de wedstrijd staan en wonnen de dames met 3-0! Een uiterst vermakelijke, doch koude wedstrijd……. Op naar de volgende.

Voor Zeerobben speelden:

Janita Boutsma, Julia Zeinstra, Marin Weewer, Ilse Riem, Luna v/d Bosch, Iris Feenstra, Tessa Alkema, Aline v/d Veen, Tessa Punter, Lola v/d Meer, Rinske Schaap, Selma Gowara, Rebecca Zwart en Bente Rondaan.

Afwezig waren: Sarah Kiewiet, Eva v/d Werf, Magda Genetet en Zoey Luykx.
Ook grote dank aan Harrit Kingma voor het willen fluiten van de wedstrijd, en zijn vrouw die nu waarschijnlijk nog zonder auto zit. Ze zouden gaan kijken voor een nieuw autootje omdat de andere het had begeven. Onze dank.
Met sportieve groet, Pieter Eduard Nalty

Deel dit:
Share

Meer nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*