Zeerobben MO15-2 te sterk voor SDS MO15-1

Na 2 wedstrijden waarbij de dames achter het net visten wat betreft de winstpunten was het weer eens hoog tijd om orde op zaken te stellen voor dit meidenteam.    Dus vol goede moed zaten de meiden zaterdag om 8 uur al in de kleedkamer, en bijna allemaal op tijd, voor de voorbespreking van de eigenlijk veel te vroege wedstrijd op deze regenachtige ochtend.  Maar ik denk dat de dames de avond ervoor allemaal op tijd in bed lagen. Geen wanklank gehoord en allemaal zeer monter.

Afwezig vandaag waren onze keepster Cynthia en verdedigster Lisanne. Invalkeep vandaag was Marinthe.  En verdedigers…we bulken van de goede verdedigsters, dus geen probleem op dat vlak.

De wedstrijd begon met Marinthe op keep, Ischa als laatste vrouw, Elvira als voorstopper, Norah als linksachter, Julia rechtsachter, Danique als midmid, Meike als rechtsmid, Agathe als linksmid, Marije rechtsvoor, Roliene spits en Melissa linksvoor.  En de luxe met een wisselbank als Hedwich, Maud en Lejla. Eigenlijk wisselbank onwaardig, want ook zij horen in dat veld.

Anyway…wedstrijd in het begin was even aftasten en onrustig door wat wilde aanvallen over en weer waarbij Zeerobben toch de overhand vanaf het begin had, maar waarbij de tegenstander toch weer lachende derde was door als eerste te scoren al in de derde minuut.  Dit gebeurde door een aanval over rechts, waarbij onze nieuwe keeper nog even aan haar rol moest wennen en iets te aarzelend op de bal afliep. 1-0 achterstand. En eerlijk gezegd: de meiden van SDS zijn ook best sterke speelsters. En die kleine daarvoor ook niet onderschatten. Is zo snel els een duvel. Even orde op zaken stellen voor de meiden van Zeerobben en vanaf dat moment was het eigenlijk alleen zeerobben die het spelbeeld bepaalde. De meiden lieten weer mooi voetbal zien en in de 13e minuut was daar al de aansluitingstreffer ingezet door Liene die ergens op het middenveld de bal in haar benen gespeeld kreeg. Zij gaf een mooie steekbal op Marije die over de linkerkant haar verdedigsters er allemaal uitliep en daarna met een loeihard schot de keepster passeerde.   2 minuten later kreeg Marinthe een terugspeelbal te verwerken. Zij speelde Agathe op linksmid aan en Agathe passte mooi door naar Marije, die wederom de linkerhoek inliep en nu een voorzet voor het doel gaf, waarna spits Roliene de bal in het net kon leggen.

De dames kunnen elkaar weer goed vinden in het veld en er wordt weer mooi gespeeld en hard gewerkt.  En na een minuut of 20 konden de wissels erin: Lejla voor Marije, Hedwich op rechtsmid en Meike schoof even door op de plek van onze voorstopper Elvira. Maud mocht de plek van Julia bezetten.  En de meiden worden steeds makkelijker wat het wisselbeleid betreft. Meike als voorstopper: ook prima.  Maud achterin: ook een bikkel. Hedwich vandaag als rechtsmid: een puike partij. En lejla vandaag als linksvoor en later als spits: allebei prima plek. Dat biedt perspectief voor de volgende weken. Franeker…. We komen eraan.

Hmmm. Door alle superlatieven zijn we inmiddels wel bij de rust aangekomen. Op moment van rust begon het echter keihard te regenen en werd onze dug-out een erge druk-out. Gelukkig maar een minuutje dus toch nog tijd om de kleedkamers even op te zoeken en het nodige vocht even te nuttigen.

En tweede helft begon weer goed, door al in de tweede minuut het verkrijgen van een vrije trap in de buurt van het doel van de tegenstander.  Weet niet wie de vrije trap nam, maar hij kwam mooi bij Melissa terecht die er ook hard voor werkt en goed vrijliep voor het doel en dus het derde doelpunt op haar naam mocht schrijven. En de aanvallen gingen maar door. Nu kwam het gevaar steeds van rechts van Hedwich en Melissa die elkaar vandaag goed konden vinden en elkaars plek overnamen op de momenten dat het moest. En ook de harde schoten van de 2e linie van Hedwich waren gevaarlijk.  Het publiek moest echter wel 10 minuten wachten voordat er weer een doelpunt viel. Dat was de 15e minuut, toen Danique op het middenveld de bal in bezit kreeg en met een lange pass naar voren Marije wist te bereiken. Of beter: Marije wist de bal te bereiken en dan was het nog een koud kunstje om deze bal achter de keepster te krijgen.  Op het volgende doelpunt hoefde het publiek maar 5 minuten te wachten, en deze werd veroorzaakt door het feit dat Melissa en Lejla, die inmiddels spits stond, goed bleven storen bij de 16 meter en zo kreeg Lejla de bal voor haar voeten en ging zij alleen op de keepster af. Score. En verdiend! Lejla is wat zoekende als midspeelster, voorspeelster en spits. Maar de laatste weken zijn haar invalbeurten op al deze plekken prima. Wat een luxe.

Het laatste doelpunt is vergelijkbaar met het 4e doelpunt. Wederom een mooie pass van Danique vanaf de middenlijn op Marije. Wederom Marije die met een sprint bij de bal kwam, echter nu had ze de luxe dat er 2 dames voor het doel stonden te wachten om hun voet tegen de bal te zetten en in dit geval was het Lejla die het 6e doelpunt erin legde.

Dit voetbal is weer even lekker voor het zelfvertrouwen voor de wedstrijd van volgende week.  Volgende week een uit wedstrijd tegen Franeker, ook weer op het belachelijke tijdstip van kwart voor 9. Maar goed. Meiden hebben bewezen dat ze daar niet wakker van liggen…… Tot volgende week!

Foto’s: Gertjan Miedema

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*