Zeerobben JO11-4 wint spannende en sportieve stadsderby!

Vol spanning werd door de spelers toegeleefd naar deze wedstrijd: de derby tegen fc Harlingen JO11-2! Op school werd er al druk over gepraat en sommigen hadden toch wel last van een beetje spanning. 😬 Stel je voor dat je maandag weer naar school moet en je klasgenoten allemaal sterke verhalen hebben over die dikke overwinning! 😉

Om 9.30 uur verzamelden we bij FC Harlingen aan de Vierkantsdijk. Mooi op tijd, want de wedstrijd begon om 10.00 uur. Naast ons speelt fc Harlingen JO11-1, ook zo’n team met allemaal bekende spelers. Het is toch altijd weer bijzonder leuk, de derby tegen fc Harlingen. In de beker speelden we tegen fc Harlingen JO11-3 en verloren we met 5-4. Fc Harlingen JO11-2 konden we moeilijk inschatten, de ene keer speelden ze gelijk tegen de koploper en vervolgens verloren ze van de onderste…. Spannend dus!

De wedstrijd ging aardig gelijkop. Beide teams kregen kansen en wisten de lat en paal te raken. Kyan stond erg goed te keepen en Jordi, Xander en Mathijs stonden als verdedigers als een huis. Jesper, Ezra en Isabella stonden op het middenveld en Vincent en Stefan voorin. De jarige Xander zag een schot helaas tegen de lat belanden en zo kregen we nog enkele kansen. Er werd mooi overgespeeld, maar het bleef 0-0. Tevreden gingen we rusten in de warme kleedkamer.

Na de rust ging Ezra keepen en Kyan stond in de spits. Dat zorgde voor wat meer gevaar voorin en de kansen stapelden zich op. Mathijs, Isabella, Vincent, Xander, Stefan en Kyan (eigenlijk iedereen….) kregen grote kansen om te scoren en aan de andere kant gingen schoten van Harlingen net naast of over! Uiteindelijk wist Stefan twee keer te scoren in de 34e en de 36e minuut. Eén daarvan uit een hele moeilijke hoek, de bal ging van ver over de keeper. 2-0!

Dat zorgde voor wat rust in het spel en beide teams kregen nog steeds kansen en toen scoorde Harlingen de 1-2! Eén van die klasgenoten wist toch te scoren! Zul je net zien, werd het toch weer spannend! Maar gelukkig floot de scheidsrechter voor de laatste keer: gewonnen!

Een mooie, sportieve wedstrijd, waarbij beide teams veel kansen kregen! Zeerobben trok dit keer aan het langste eind, maar de teams waren mooi gelijkwaardig. Zo mooi, dat de leiders hebben afgesproken tijdens de winterstop nog maar eens tegen elkaar te spelen! Dit keer kunnen de toppers van Zeerobben in de klas de sterke verhalen vertellen (hoewel Thomas, de doelpuntmaker van fc Harlingen ook wel iets te vertellen heeft….), wie weet hoe dit de volgende keer is…….

Zeerobben stijgt mooi door naar een knappe 3e plaats in de 3e klasse-10! Iedereen kan zeer tevreden zijn! Op naar volgende week, dan komt hekkensluiter Leovardia bij ons op bezoek.

Scoreverloop
34 0-1 Stefan
36 0-2 Stefan
43 1-2 fc Harlingen (Thomas)

Deel dit:
Share

Meer nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*