MO15-2 verrast door Frisia MO15-1 maar wint wel

De meiden van Zeerobben MO15-2 mochten afgelopen zaterdag tegen de hekkensluiter van de competitie spelen.  LAC- Frisia is ditmaal de tegenstander. Aangezien het meidenteam van zeerobben wat ruim zit in de speelsters hebben we een roulatiesysteem en daarom zitten er elke week 2 speelsters te supporteren bij het team, waardoor de rest van de speelsters allemaal een leuke tijd in het veld kan staan. Gezien de stand van de tegenstander hebben we ditmaal gekozen om een productieve spits en de mid mid thuis te laten. En omdat dat laatste een moeilijke plek is om in te vullen zijn we wat aan het goochelen geweest.  Dus: onze laatste man wordt mid-mid. Onze links mid wordt laatste man enfin, wat gerouleer in het team, ik zal de details maar besparen.

Wat we niet wisten is dat Frisia intussen even geshopt heeft en een redelijk stevig team in het veld heeft staan.  Want in dit duel krijgen we doelpunten tegen op een manier waarvan je denkt: hoe is het mogelijk dat deze dame in alle andere wedstrijden er geen bal ingekregen heeft?  Ballen van de middenlijn   die met een kracht en souplesse achter onze keepster wordt gewerkt. En niet 1x lucky shot, maar 4x!

Anyway: de wedstrijd op zich is eerst duidelijk in het voordeel van de Harlingers. In de eerste minuut krijgt Lejla een dot van een kans, maar het lukt net niet om de bal in het net te krijgen. Maar met dit begin is het eigenlijk rustig zitten wachten op doelpunten. En die komen ook. Want al 1 minuut later krijgt Roliene een mooie voorzet over de rechterkant en zij schiet heel koelbloedig de bal achter de keepster. En nog geen 5 minuten later volgt zus Agathe haar voorbeeld en krijgt een pass terug van Roliene en haalt dan stevig uit. Ook in het net…. Dat begint allemaal goed.

Vanaf de 6e minuut komt Frisia voor het eerst op onze helft en bijna gelijk een tegendoelpunt, door een stevig schot van een speelster. Gelukkig op de lat.

Vanaf die 6e minuut is Frisia de wat sterkere ploeg. En inderdaad hebben wij onze poppetjes wat verwisseld en moet het even wennen, maar Frisia had veel meer stootkracht dan we gezien de competitiestand hadden kunnen verwachten. Gelukkig laat Melissa in de 12e minuut toch nog even zien dat wij zeker kunnen voetballen en scoren via een rush over de rechterkant. 3-0 inmiddels.  Vierde doelpunt komt van Marinthe die heeft gewisseld met spits Roliene. Zij loopt op snelheid haar man eruit en kan eigenlijk vrij scoren, echter is er een paal die altijd vervelend doet. Gelukkig kaatst de bal goed terug, nogmaals tegen haar voet en kan zij ook haar score turven.  En dan komt het geweld van Frisia eraan te pas. De dame heeft een tijdje verdedigend gestaan, maar eist nu meer aanvallende positie op.  Ze krijgt iets te veel ruimte om te schieten en met een harde kegel legt ze de bal zo achter onze keepster. Feestje bij de tegenstander, want dit is hun eerste competitiedoelpunt. Opvallend is dat sommige speelsters niet eens wisten hoe hun teamgenootje ook al weer heette …… De 2-0 volgt ook snel door een vrije trap op rand strafschopgebied door dezelfde speelster, en je hoeft niet meer te kijken, deze is ook al geteld.

Met 4-2 de ruststand in en dan weet je dat je tegen de onderste speelt en dat alles toch niet zeker is. We passen weer wat wissels toe: laatste man gaat weer naar vertrouwde positie, Hedwich komt nu op de mid-mid, Meike wordt voorstopper. Met de opdracht om dichter op je man te zitten en niet te laten schieten, gaan de dames het veld weer in. Maar wat we ook achterin doen, de 4-3 ligt er alweer in, voordat we er erg in hebben. Weer een keiharde pegel.

De meiden laten hun koppies niet hangen en blijven er wel voor vechten. Zo krijgt Melissa weer een kans over rechts, randje buitenspel dat wel maar dat spelletje krijgt ze ook in de gaten, en sprint zo haar tegenstanders er weer uit en tekent de 5-3 aan.  Het spelbeeld is over en weer wel spannend en niets is zeker. Maud krijgt   op een gegeven moment de bal als rechts-mid op de linkerkant van het veld op haar slof. (Ik zei toch, het is af en toe even zoeken…) en ze tikt m met een hele hoge boogbal ver weg, waarvan je denkt: zonde. Maar de bal heeft andere ideeën en ploft zo met een boog achter de keepster in het net.! 6-3!

En niet onterecht blij met deze vergrote voorsprong, want speelster van Frisia legt nog maar eens een keer aan en weer pegelt deze bal zo over Cynthia heen het doel in. Dan is het tijd om de tactiek eens te veranderen (we worden ook wakker langs de kant…) en geven Elvira de opdracht als een zwaan kleef aan dat meisje te verdedigen, overal waar ze is. En gelukkig pakt dit de laatste 10 minuten goed uit want er wordt niet meer gescoord.  Stand 6-4 tegen de hekkensluiter. Toch nog onverwacht een spannende pot……

Deel dit:
Share

Meer nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*