Algemene ledenvergadering

Druk bezochte Algemene Ledenvergadering Zeerobben

 

Zeerobben heeft afgelopen maandag in een volle Robbenplaat de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. In het bijzijn van tientallen leden, leden van verdienste en ere-leden werd een aantal Zeerobben in het zonnetje gezet. Bijvoorbeeld het team F7 van vorig jaar kreeg de Wietse Vlietstra Trofee uit handen van jeugdvoorzitter Lieuwe Wesselius. Het is een traditie geworden om deze blijk van waardering elk jaar uit te reiken aan een jeugdteam. Niet altijd het meest succesvolle, maar wel spelers en speelsters die met hart en ziel voetballen, zonder altijd beloond te worden met vele punten. Deze eer viel F7 dit jaar te beurt. Onder luid applaus werden de eretekens en bloemen aan de spelers, speelsters, leiders en trainers uitgereikt.

Applaus was er ook voor Arno Ewouds en Sjoerd ten Hoeve. Zij voeren sinds een aantal jaren het wedstrijdsecretariaat en kregen voor die inzet de Wolter Bakker Trofee overhandigd door voorzitter Johannes Woudstra. In de personen van de wedstrijdsecretarissen gaf het bestuur van Zeerobben symbolisch een blijk van waardering richting alle vrijwilligers die zich belangeloos voor hun club inzetten.

Een ander hoogtepunt was de benoeming van Richard van der Kooi tot lid van verdienste. Hij was aftredend en niet herkiesbaar als bestuurslid, maar die gebeurtenis werd aangegrepen om hem te eren voor het vele werk dat hij op verschillende fronten voor de club heeft gedaan. Met grote instemming van de aanwezigen – en tot zijn grote verrassing – werd Richard van der Kooi benoemd tot lid van verdienste. Geert Jan de Groot zal hem opvolgen als bestuurslid.

Aftredend en herkiesbaar waren bestuurslid Gerrit Bos en voorzitter Johannes Woudstra. Zij werden unaniem herkozen. Voor de voorzitter was dit agendapunt in zijn openingswoord reden om terug te blikken op zijn twee eerdere termijnen als voorzitter. Hij kon tevreden constateren dat Zeerobben diverse ambities heeft waargemaakt, met als hoogtepunten o.a. de promotie naar de Eerste Klasse door het eerste elftal, plus het feit dat alle standaard-jeugdelftallen in de hoofdklassen spelen. Financieel en qua bezetting van trainers en staf heeft de club de zaakjes prima op orde, zo liet de voorzitter weten. De sponsorcommissie doet goede zaken en ook dankzij de succesvolle businessclub heeft Zeerobben een forse groei van de begroting waargemaakt. Ambitieus blijft men binnen Zeerobben, zo verzekerde de voorzitter. Zeerobben wil uitgroeien tot een stabiele Eerste Klasser en het voetbalbolwerk van Noordwest-Friesland worden. Johannes Woudstra memoreerde dat de goede reputatie van Zeerobben daar aan steentje aan bijdraagt.

Uiteraard stonden er ook de nodige financiële punten op de agenda en die werden toegelicht door penningmeester Roland Zijlstra . De kascommissie verleende hem en de rest van het financiële team decharge en ook de begroting voor het volgende seizoen werd goedgekeurd.

 

Deel dit:
Share

Meer nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*