Een volle ziekenboeg…

Ons Vlaggenschip wordt momenteel geplaagd door veel blessureleed. De ziekenboeg raakt steeds voller en voor sommige jongens is een terugkeer op het veld nog ver weg. Even een update.

Al vanaf de start van het seizoen ontbreken Abdul Boundati en Allard Sym Sprenger. Dat maakte al direct dat onze selectie voor de eerste klasse wat aan de smalle kant is. Van Allard Sym is onduidelijk of en wanneer hij zich weer bij de groep kan voegen. In het geval van Abdul weten we dat hij in ieder geval meegaat op trainingskamp naar Spanje. Hopelijk kan hij na de winterstop ook weer aansluiten bij de groep.

Recentelijk meldden zich twee ogenschijnlijk zwaar geblesseerden in de ziekenboeg. Jan Dirk van Looy viel op 11 november in de bekerwedstrijd tegen Leovardia geblesseerd uit en zal gezien de aard van zijn knieblessure voor de winterstop zeker niet meer in actie kunnen komen.
Erger nog lijkt het gesteld met onze spits Marijn Helfferich. Ook hij viel uit in die bekerwedstrijd tegen Leovardia. Het leek een onschuldig incident, maar het lijkt te eindigen in een langdurig drama. Deze week kreeg Marijn te horen dat zijn voorste kruisband kapot is, evenals zijn binnenmeniscus. Daarnaast is in de buitenmeniscus een scheurtje geconstateerd. Hem wacht na operaties een moeilijke en langdurige herstelperiode. We wensen hem veel sterkte en de moed en energie om terug te vechten.

Van iets andere aard, maar daarom momenteel niet minder ongewenst is het feit dat Pim Bleichrodt ook al een paar weken ziek is. Tegen Winsum kon hij met moeite nog een helft meedoen, maar tegen Stiens lukte het weer niet.

Bijkomend effect van een volle ziekenboeg is dat er op de rest van de selectie een zware wissel wordt getrokken. Zij moeten voortdurend vol aan de bak en even rust bij kleine pijntjes is nu even niet aan de orde. Dinsdagavond in Stiens bleef Dylan Drent desalniettemin uit voorzorg aan de kant. De ook echt niet topfitte Steven Beuker startte wel in de basis, maar kon de wedstrijd niet vol maken. Dat gold ook voor Higor da Silva. Hij speelde een goede eerste helft, maar bleek niet fit genoeg om de 90 minuten vol te maken en moest zich noodgedwongen laten vervangen.

Is er dan helemaal geen goed nieuws te melden? Jazeker wel! Heel goed zelfs, want hoe mooi is het niet om te zien dat de jongens op wie nu een beroep moet worden gedaan zich ook goed staande weten te houden. Dinsdagavond in Stiens speelden we op een gegeven moment zelfs met 3 A-junioren, Brent de Groot als basisspeler en Armando Zwart en Godert Attema als invallers.

We staan er met 14 punten en een vijfde plek heel aardig voor in de competitie. Er wachten nog 3 zware wedstrijden tot aan de winterstop, zaterdag uit tegen kampioenskandidaat Buitenpost, de week erop thuis tegen Gorecht en tot slot uit tegen Blauw Wit ’34 dat eerder deze week nog Buitenpost uit de beker knikkerde. Laten we hopen dat de selectie verder blessureleed bespaart blijft en dat de huidige groep in ieder geval tot aan de winterstop fit en energiek blijft. Ze kunnen hoe dan ook de steun van de supporters goed gebruiken de komende weken. Laten we er met z’n allen achter gaan staan.

Forza Zeerobben!

 

Deel dit:
Share

Meer nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*