Voorbeschouwing Buitenpost – Zeerobben

Zeerobben ontmoet pittige tegenstander

Buitenpost is zeker geen onbekende voor de Harlingers. Hun laatste confrontatie was in het seizoen 2010/2011. ( Uit  1 – 1  / thuis 0 – 1 ) In dat voetbal seizoen degradeerde Zeerobben naar de derde klasse en promoveerde Buitenpost als kampioen  naar de eerste klasse. Daar zijn ze tot op heden ook in gebleven, hoewel de aspiraties  om hoger op te komen niet als ongewenst mag worden beschouwd. Vorig jaar eindigde Buitenpost op de vierde plek en speelde nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse zonder succes. Wel kwamen ze in de beker  als echte cupfighters  naar voren. Ze vonden eind augustus tegen Genemuiden hun Waterloo en waren dichtbij een stunt om zich te kwalificeren voor de tombola tegen profclubs. Hun laatste bekerervaring, afgelopen dinsdagavond, was minder tot de verbeelding sprekend. In Leeuwarden werd er verloren van Blauw Wit ’34 met 3 – 0 .

Zeerobben daarentegen kwam met een benauwde 1 – 2 uit tegen Stiens wel een ronde verder. Trainer Postma zag zich genoodzaakt om een aantal A-junioren mee te nemen naar Stiens. Eén van hen Brent de Groot mag zich al een beetje tot de vaste kern gaan rekenen, nu Jan Dirk van Looy nog geblesseerd langs de kant moet blijven. Een dominant Zeerobben liet Stiens terugkomen in de wedstrijd met als gevolg dat ze nog vol gas moesten gaan om het stugge Stiens van zich af te schudden.

In de competitie staat  Buitenpost  op de tweede plek achter Drachtster Boys. Met soms verrassende resultaten tegen de minder goden uit de eerste klasse. Toch blijft de ploeg uit Oost-Friesland tot de kampioenskandidaten behoren en zullen de Groen Witten alle zeilen moeten bijzetten om met een goed resultaat naar Harlingen terug te keren. Buitenpost is gebrand op een goede uitslag na de zeperd in Leeuwarden. Zeerobben zal zijn middenmootpositie willen verstevigen. Met de geweldige steun van de vaste kern supporters kan de equipe van Postma/Attema boven zich zelf uitstijgen, met name tegen een tegenstander van dit formaat. We zijn benieuwd en zullen het zien op het sportpark “de Swadde “in Buitenpost.

Buitenpost – Zeerobben

Aanvang 14.30 uur

Programma in de eerste klasse E van zaterdag 2 december :

2 december 2017 
 VV Balk  CVV Oranje Nassau G  
 Blauw Wit ’34  Drachtster Boys  
 VV Buitenpost  Zeerobben  
 VV Gorecht  Be Quick Dokkum  
 VV Noordscheschut  VEV ’67  
 PKC ’83  d’Olde Veste ’54  
 VV Winsum  VV Groningen  

 

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*