Zeerobben in de koker voor de 3e ronde

Stiens – Zeerobben  1 – 2  ( 2e ronde beker )

Een dominant Zeerobben weigert in de eerste helft af te drukken en laat Stiens na rust terugkomen.

Vanaf het begin maakte Zeerobben duidelijk, dat de beker serieus wordt genomen. Na kleine mogelijkheden voor het doel van Stiens, maakte Higor da Silva in de 20e minuut 0 – 1 . Over links brak Yander Zandbergen door na een diepte pass van Albert Beuker. Higor nam goed aan en via een Stienser been verdween de bal in het net. De gasten bleven druk zetten op de defensie van de tegenpartij. Dit leverde een grote kans op voor Higor, helaas wist hij niet de juiste richting te vinden.

Billen knijpen

Na rust bleef Zeerobben de boven liggende partij. De kansen om de marge te vergroten waren er wel, maar het resulteerde niet in het zo gewenste doelpunt. Stiens putte daaruit moed en uit een standaard situatie, corner, kopte Stiens de 1 – 1 binnen. De thuisclub rook mogelijkheden en zette nog eens aan. Theo Nota redde met zijn voet en voorkwam een zeker lijkend doelpunt. De brille in de Harlinger equipe verdween langzaam aan. Een de angst voor strafschoppen groeide. Toch namen de bezoekers opnieuw een voorsprong. Uit een vrije trap kopte invaller Frank Pietersma terug op Yander  en deze vond Marc Reussing, die vernietigend uithaalde en Zeerobben op 1 – 2 zette.  Stiens zette nog eens aan en forceerde vrije trappen en corners, ze leverden niets op. Een combinatie door het midden werd door Pieter Westra vakkundig onderbroken, hij voorkwam de gelijkmaker, want Theo Nota was al uit positie. Spelend op balbezit sleepte Zeerobben zich naar het einde.

Een overwinning bij de helsdeuren weg, maar de ploeg die daarop het meest aanspraak  mocht maken gaat wel door naar de volgende ronde.

Zaterdag weer de competitie uit tegen medekoploper Buitenpost.

Scoreverloop :  (20 m.) 0 – 1 Higor da Silva ; ( 60 m.) 1 – 1 ? ; ( 80 m.) 1 – 2 Marc Reussing

Zeerobben : Theo Nota; Brent de Groot; Marc Reussing; Pieter Westra; Albert Beuker; Steven Beuker ( 70 m. Armando Zwart ); Marcel Visser; Kristian Feenstra; Higor da Silva ( 80 m. Godert Attema); Yander  Zandbergen; Frank ten Hoeve (  70 m. Frank Pietersma)

Foto’s: Bert Drent

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*