Zeerobben steelt punt

Zeerobben steelt een punt mee uit Buitenpost.

In één zin samen te vatten : Zeerobben houdt alleen maar tegen en Buitenpost creëert te weinig kansen. Met geluk en hard werken pikken de Harlingers toch ongedacht een punt mee naar Harlingen. De gastheren konden in de tweede helft niet het gaatje vinden om Zeerobben pijn te doen, zij hielden moedig stand.

Zelden vertoonde scrimmage

Keeper Van der Meulen had vanmiddag wel kunnen snipperen, want de voorwaartsen van Zeerobben zijn geen moment in de wedstrijd gevaarlijk geweest. Jacob de Vries daarentegen moest alles uit de kast halen om overeind te blijven. Hij prijst zich gelukkig met een meer dan voortreffelijk defensieblok voor hem. Maar in de 22e minuut had hij daaraan niet alleen genoeg. Een voorzet vanaf links kreeg hij niet klemvast en toen ontstond er een scrimmage in zijn doelgebied, waar nog lang over nagepraat werd. Eerste inzet keerde Jacob , tweede inzet haalde Marc Reussing met zijn uitschuifbare benen uit het doel van de kansloze De Vries. Deze kreeg de bal tegen zijn achterhoofd, waardoor de bal opnieuw in het doel leek te verdwijnen, maar de paal werd slechts geraakt. Met deze 3 honderd procent kansen voor de thuisclub binnen tien seconden werd al aangetoond, dat het scorend vermogen deze middag in het voordeel van de bezoekers zou uitpakken. Immers kort hierna kreeg een middenvelder pardoes de bal in de voeten gespeeld bij het uitverdedigen. Ook nu bleef de schade beperkt tot een corner, waar iedereen al dacht een treffer te moeten noteren. Rolf Dijk kreeg ook nog een mogelijkheid maar zijn schot ging voorlangs. Kort voor rust kreeg Zeerobben een tegenslag te verwerken. Albert Beuker liep tegen zijn tweede gele kaart op en moest dus met rood van het veld.

Tegenhouden noodgedwongen tot kunst verheven

Een logische wissel na de thee was dan ook Steven Beuker voor Higor da Silva en de boel achter maar dicht timmeren. Maar volgens de “Wet van Murphy “was de gifbeker nog niet leeggedronken. Pim Bleichrodt, die niet geheel fit aan de wedstrijd begon, moest zich laten vervangen door Armando Zwart. Marc Reussing verhuisde naar de linksback plaats en Marcel Visser nam zijn positie in het centrum naast Pieter Westra over en Armando ging op het middenveld spelen. Nog was de koek niet op, want de net ingevallen Steven Beuker blesseerde zich dermate, dat ook hij niet verder kon en werd vervangen door Frank Pietersma. Met een enorme en bewonderenswaardig inzet trokken de gasten een niet te nemen bastion op. Slechts één keer kwam Buitenpost in de persoon van Joran Olijve tot een grote kans, maar met zijn chocoladebeen schoot hij in het zijnet, dit tot opluchting van een ieder, die Zeerobben een warm hart toedroeg. Spannend bleef het tot de laatste minuut, maar de verdediging en dat waren er in de slotfase een man of acht o.l.v. de coachende doelman De Vries wist van geen wijken. Op een koud en mistig sportpark “De Swadde “ waar de duisternis zijn intrede al deed, werd het laatste fluitsignaal van de goed leidende referee met een licht gejuich begroet door de Groen Witten.

Primeur

Ik kan me geen wedstrijd van het vlaggenschip heugen, waarin Zeerobben niet één kans wist te creëren. Vanmiddag was de twijfelachtige primeur van dit feit. Een door blessures geplaagd team knokte voor wat het waard was en stal een punt van de superieure Buitenposters, die het zich kwalijk kunnen nemen, dat ze te weinig kansen creëerden om hun overwicht in doelpunten uit te drukken.   “Soms win je wat en soms laat je wat liggen” volgens de voetbalwetten. Een week om te herstellen voor de volgende topper “Gorecht “ in Harlingen.

 

Zeerobben :Jacob de Vries; Pim Bleichrodt ( 55 m. Armando Zwart ) Marc Reussing; Pieter Westra; Brent de Groot; Kristian Feenstra; Marcel Visser; Albert Beuker ( 42 m. 2 keer geel); Higor da Silva ( 46 m Steven Beuker ) ( 60 m. Frank Pietersma ); Dylan Drent; Yander Zandbergen

 

Deel dit:
Share

Meer nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*