Voorbeschouwing Blauw Wit ’34 – Zeerobben

Zeerobben ontmoet oude bekende

Twee voetbalseizoen geleden streden beide teams om het kampioenschap van de tweede klasse. Blauw Wit ’34 wist terecht de stap naar de eerste klasse te maken en Zeerobben moest nog twee jaar wachten op dat kampioenschap. Nu komen beide rivalen elkaar weer tegen in deze klasse. Het is nooit eenvoudig geweest voor de Harlingers om de hoofdstedelingen de loef af te steken. Een gelijkspel  was het maximaal haalbare, waarbij aangetekend dient te worden, dat in het seizoen van het kampioenschap, Blauw Wit ’34 in spectaculaire onderlinge confrontaties niet mocht klagen over deze puntendeling.

Blauw Wit’34 bleef dus een vaste waarde in deze klasse en hebben daarop natuurlijk ook het recht. Een dergelijke vooraanstaande, grote vereniging in het Friese Top voetbal hoort zeker minimaal eerste klasse te spelen. Hun start in deze competitie mag je kwalificeren als wisselvallig, verrassende nederlagen en degelijke overwinningen. In de afgelopen tien wedstrijden hebben de Blauw Witten 12 punten bij elkaar gesprokkeld en staan daarmee in de staart van de middenmoot . Zeerobben staat daar maar 3 punten boven en vormt samen met vijf andere teams de middenmoot. Om dat zo te blijven houden zal er dus in Leeuwarden fel om de punten gestreden moeten worden.

Beide ploegen kwamen afgelopen zaterdag niet in actie wegens verdrietige omstandigheden. Beiden mogen zich nu opmaken voor het slotduel in het kalenderjaar 2017 in Leeuwarden. Zoals het land er nu bij ligt zal trainer Arjen Postma weer moeten improviseren.  Misschien dat één of twee geblesseerden weer kunnen aan sluiten bij de selectie. Vertrouwend op de hechte verdediging zal Zeerobben de Leeuwarders tegemoet treden. De steun van het vaste Zeerobbenlegioen zal daarbij onontbeerlijk zijn.

Blauw Wit ’34 – Zeerobben

Op het Wiardacomplex

Aanvang 14.30 uur

Programma in de eerste klasse E van zaterdag:

16 december 2017 
 VV Balk  Drachtster Boys  
 Blauw Wit ’34  Zeerobben  
 VV Buitenpost  PKC ’83  
 VV Gorecht  VV Groningen  
 VV Noordscheschut  Be Quick Dokkum  
 VEV ’67  d’Olde Veste ’54  
 VV Winsum  CVV Oranje Nassau G

 

Deel dit:
Share

Meer nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*