Zeerobben jo11-7 door in de beker!

Het was al een tijdje geleden dat we een wedstrijd hadden gespeeld, maar afgelopen zaterdag mochten we dan eindelijk weer het veld op.

Omdat we in het begin van het seizoen alle poule wedstrijden hadden gewonnen stond er dus na loting een nieuwe tegenstander op ons te wachten in bekertoernooi. We zijn in de knock-out fase beland. Dus winnen is het enige wat belangrijk is.

Onze tegenstander is IJVC blauwhuis jo11-3. Een tegenstander die in de najaarscompetitie 2e is geworden dus we konden ons klaarmaken voor een lekkere pot voetbal.

We starten met de volgende spelers:
In de goal: Silvan Hofma
Verdediging: Lars Petersen, Sem Zijlstra, Hidde Leguijt
Middenveld: Stan Hollander, Damian Gaasbeek
Aanval: Marc Zijlstra Riemer Toering

We starten goed en drukken IJVC in de verdedigende linies. Er wordt goed gecombineerd en er komen kansen. Een schot van Damian wordt weggewerkt door de verdediging van IJVC maar daar is Riemer die de bal heerlijk op de pantoffel raakt en het is 1-0. We blijven goed doordrukken en blijven de bovenliggende partij Riemer weet weer te scoren 2-0. IJVC krijgt wat kansen maar Silvan staat super te keepen en houd knap de Nul de eerste 25 minuten. Sem en Opnieuw Riemer zorgen voor de riante voorsprong van 4-0 bij rust.

Na rust tapt IJVC uit een ander vaatje en weten ze ons terug te dringen. We weten niet onder de druk uit te voetballen en krijgen dus ook de deksel op de neus 4-1 en zelfs 4-2. We hebben het lastig en de druk is enorm. We weten de rust niet te bewaren en verspelen veel te snel de bal. IJVC krijgt legio kansen maar gelukkig gaat de bal er niet in.

Dan komt er weer een betere fase van onze kant.   We weten elkaar weer te vinden en kunnen aan aanvallen denken. Keeper Silvan rolt de bal naar Lars Lars speelt gelijk door op Stan die vind Marc op links voor,  Marc schiet voor op Damian Damian knalt maar de keeper redt.  Daar komt verdediger Hidde aan, Hij knalt de bal knap binnen en de bevrijdende 5-2 is daar. Vlak voor tijd gaat Marc alleen op de keeper maar mist op een haar het goal.
Dan fluit de goed fluitende scheidsrechter voor het eindsignaal en weten we dat Zeerobben jo11-7 weer in de koker zit voor de volgende loting van de Beker!

Na afloop trakteerde Stephan de boys op een lekker patatje en limo dat hadden ze wel verdiend na deze spannende pot.

Voor nu is het even winterstop. Iedereen bedankt voor ieders inzet.
Alvast fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

Ciao  Jeroen

Foto’s: Wies Procee

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*