Met een lach en een traan (3)

Ik verliet u halverwege de maand november met de uitslag van 0-6 tegen Franeker. In de stromende regen werden daar drie mooie punten binnen gehaald. Maar daar bleef het niet bij. Door de fanatieke trainingen konden verdere resultaten bijna niet uitblijven. En die kwamen er ook. Waarvan de laatste met een grote lach en een kleine traan….

 

Na de euforie tegen Franeker was het zaak om thuis tegen Blauw Wit te proberen een goede wedstrijd te spelen. En dat lukte prima. Ondanks het vroege tijdstip was iedereen goed bij de les en begonnen we fanatiek aan de wedstrijd. Iets wat niet altijd voorkomt bij ons. Blauw Wit wist ook niet goed wat er aan de hand was en kon de hoge positie op de ranglijst geen moment waarmaken. Wij stegen ook nog eens boven onszelf uit en dan win je zo’n wedstrijd met 3-1. Hoppa, “in the pocket” heet dat dan geloof ik.

Dan een week later naar het prachtige nieuwe complex van Deinum. Daar wachtte Deinum JO13-2. De ploegen stonden bijna gelijk op de ranglijst en zo was de wedstrijd ook. Deinum iets beter maar toch kwamen we op voorsprong. Iets tegen de verhouding in maar wie maalt daar nog om. Deinum kwam sterk terug en wist na de 1-1 ook nog eens de 2-1 te scoren. En ja hoor, al die trainingen en al die besprekingen vooraf wat bij velen het ene oor in gaat en….. zagen we in 1 keer terug. De jongens pakte de zaak op en gingen knokken en combineren. Die twee dingen samen leiden vaak tot goede resultaten. Zo ook nu. Van 2-1 naar een 2-3 voorsprong. We konden ons geluk niet op en waren zo blij. Ja, zo blij dat we vergaten de laatste 15 seconden te verdedigen en daar was de 3-3. Aan de ene kant jammer maar we waren ook gewoon blij met dit punt. En de scheidsrechter konden we ook niet “op het matje roepen” want die floot foutloos en precies op tijd. Nou ja, met een goed gevoel terug naar Harlingen.

Een week later de eerste nachtvorst in Harlingen. En dat is te vergelijken met de eerste sneeuwvlokken voor de NS. Alles in de war en onze wedstrijd werd afgelast. Jammer, want we zaten in de winning mood en hadden wel zin in een pot tegen L. Zwaluwen. Helaas mocht het niet zo zijn. Weer een week later werd er door zeer droevige omstandigheden bij Zeerobben niet gevoetbald. Uit respect voor het overlijden van ons erelid Jan Boomsma geen voetbal dus. Logisch en goed van de vereniging om het zo te doen.

Daarmee was het goede resultaat tegen Deinum op 25 november wel meteen onze laatste wedstrijd voor de winterstop. Ondanks dat we maar 9 wedstrijden hebben gespeeld pakken we toch mooi een 8e plaats. De ploegen die onder ons staan moesten we nog treffen maar gingen dus niet door. Wellicht had een positie bij de eerste 6 er wel in gezeten. We zullen het nooit weten. Ook niet zo belangrijk. Belangrijker is dat we als team steeds beter zijn gaan voetballen en dat we met z’n allen veel plezier hebben beleefd aan de eerste seizoenshelft ondanks de wat stroeve start. Die saamhorigheid werd nog eens onderstreept door het feit dat we met ons team toch even 162 eurootjes binnen harkten voor de club met de “waardebonnenactie”. Ook dat was een mooi resultaat. Nu even winterstop en ons dan ergens in januari maar weer opmaken voor de 2e seizoenshelft die ook weer interessant gaat worden. Let maar op!!

Tot slot wens ik een ieder zeer gezellige dagen toe. Niet alleen rond Kerst en Oud & Nieuw maar eigenlijk geheel 2018.

Frans

Deel dit:
Share

Meer nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*