Eindverslag Trainingskamp + foto’s

We verlieten jullie in het tussentijds verslag vlak voor de slotdag van het trainingskamp in Denia. Dat werd een dag van rustig aan beginnen, een ontspannen fietstocht, halverwege onderbroken voor een heerlijke Paella lunch en na terugkomst in Denia nog een paar uurtjes rust totdat de slotavond begon.

Dit jaar was voor die slotavond gekozen voor een betere locatie dan vorig jaar, daar was iedereen het wel over eens. Eerst een prima maaltijd en daarna de bonte avond, met dit keer als thema Karaoke. Op basis van de kamerindelingen in het hotel waren groepjes van 3-4 personen samengesteld en die werden geacht een karaoke nummer ten gehore te brengen. Ook de staf deed mee aan dit spektakel. En zoals het bij een karaoke evenement hoort, was er ook een prijs te winnen. En dus moest er een deskundige jury zijn die mocht gaan bepalen welke act het beste was. Voorzitter van de jury was Erelid Klaas BB Abma en met hem schoven Nel Kingma, Jan Bleichrodt en Hendrik van der Pol aan. Laatstgenoemde opende het bal met een solo optreden als good-old Frank Sinatra. Luid gejuich en applaus was zijn deel. De deskundigheid van de jury kon vanaf dat moment niet meer ter discussie staan. Anders lag dat bij de presentator van het programma, Abdul Boundati. Ongevraagd voorzag hij de optredens ook maar even van zijn soms niet malse commentaar en aangezien hij uiteraard zelf ook deelnemer was had het er ook alle schijn van dat hij zo zijn voorkeuren had (…). Een leuke act deed hij wel, samen met Higor da Silva en lead zanger Marc Reusing, maar winnend werd het volgens de jury niet.

Al dan niet toevallig moest het spits worden afgebeten door een youngster groep met Brent de Groot, Stijn Schakenbos en Godert Attema. Niet gehinderd door enige plankenkoorts zetten deze mannen een leuk optreden neer en eindigden ze tot groot vermaak van het publiek zelfs met ontbloot bovenlijf. Of dat de reden was dat een deelnemer uit een andere groep zijn optreden eindigde met ontbloot onderlijf, zal altijd in nevelen gehuld blijven. Hilarisch was het natuurlijk wel en het kon bovendien de goedkeuring van het enige vrouwelijke jurylid Nel wegdragen. Prima dus.

Het meest prima en dus winnend bleek uiteindelijk de show van Jacob de Vries, Yander Zandbergen en Steven Beuker. Zij traden op als De Hûnekop met het nummer Jappie Commando. Grote ster van dit trio was zonder twijfel Jacob. Hij bleek over onvermoede talenten te beschikken en gaf een showtje weg waar hij de hele zaal plat mee kreeg. Een terechte winnaar!

Heel veel filmpjes werden gemaakt van de verschillende optredens en die zullen inmiddels al wel via de diverse social media kanalen viraal zijn gegaan. Wie wat van deze filmpjes voorbij heeft zien komen zal zich een goed beeld kunnen vormen van het succes van deze afsluitende avond. Alle anderen verwijzen wij naar de talloze foto’s die Bert Drent maakte. Beelden zeggen vaak meer dan woorden.

Moe maar voldaan trokken de meesten aan het begin van de nacht huiswaarts (hotelwaarts). Een enkeling had nog energie over voor een paar uurtjes doorzakken, maar allemaal waren ze de volgende ochtend om 06.30 uur stipt op tijd aanwezig voor het vertrek van de bus richting de luchthaven van Valencia. De reis verliep bijzonder voorspoedig. Voor schematijd leverde Peter Smilde van Waddentours het gezelschap weer af bij de Robbenplaat. Het vierde Spaanse trainingskamp zit er alweer op. Op naar het eerste lustrum, versie 5 in 2019. Noteer alvast maar de data: 2-6 januari 2019.

Deel dit:
Share

Meer nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*