Wintertoernooi

Het organiseren van jeugdtoernooien aan het einde van het seizoen als iedereen klaar is met de competitie en de zomer zich aandient wordt steeds populairder. Gedurende de wintermaanden spelen de toernooien zich hoofdzakelijk af in sporthallen. Toch gaat de jeugdafdeling van Zeerobben de uitdaging aan om op zaterdag 20 januari a.s. een jeugdtoernooi op het Oostersportpark te organiseren. Een mooie uitdaging.

 

En al snel bleek dat er serieuze behoefte bestaat naar een toernooi ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Ondanks het feit dat veel teams al iets hadden gepland mag de organisatie meer dan tevreden zijn over het deelnemersveld. Ondanks dat de vereniging nog van een pilot spreekt mag je toch al spreken van een sterk bezet toernooi.

Bij deze eerste editie is er gekozen voor deelname van drie leeftijdscategorien. De JO19-, de JO13- en de JO11-teams. Wellicht dat er in de toekomst meer leeftijdscategorieen kunnen aanschuiven. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de beschikbare ruimte op de velden.

Bij de JO19-groep doen naast Zeerobben nog vv Heerenveen, LSC en Emmeloord mee. Heerenveen komt uit in de 4e divisie en LSC en Emmeloord in de 1e klasse en bezetten daar resp. de 1e en 2e plaats op dit moment. Een mooie testcase voor de ploeg van Zeerobben die zelf in de hoofdklasse uitkomt.

Ook bij de JO13-groep een sterk deelnemersveld met naast Zeerobben nog FVC, SWZ Boso Sneek en Hoogezand. FVC komt net als Zeerobben uit in de hoofdklasse, SWZ Boso Sneek staat momenteel bovenaan in de 1e klasse en Hoogezand komt zelfs uit in de 3e divisie.

Tot slot dan nog de JO11-groep. Naast Zeerobben doen hier LSC, Bolsward en Heerenveen mee. Allemaal teams die het goed doen in de 1e klasse. Zeerobben werd zelf kampioen dit najaar van de 1e klasse.

 

Hoofd opleidingen Koos Heising heeft een enthousiast team (Wietse, Gerrit, Sasker en Lieuwe) om zich heen verzameld waarmee de organisatie in goede handen is. Hoofdsponsor Smeding Groente en Fruit zorgt ook nu weer voor de gezonde hap voor alle deelnemers. Daarnaast mag niet onvermeld blijven dat een en ander tot stand is gekomen dankzij de financiele steun van de hoofdsponsor jeugdafdeling Froonacker Risicobeheer en Verzekeringen en de Businessclub van Zeerobben.

De organisatie en de deelnemende teams zijn er klaar voor. Het is te hopen dat ook de weergoden willen meewerken aan dit prachtige jeugdtoernooi. De eerste wedstrijden zullen om 10.00 uur beginnen. De prijsuitreiking wordt zo rond 14.00 uur verwacht.

 

Binnenkort het volledige speelschema op onze site!

Deel dit:
Share

Meer nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*