Zeerobben MO19-1 najaarskampioen 2017!

Aan het begin van het seizoen in september van het vorige jaar, zag het er niet naar uit dat deze ploeg meiden aan het eind van de najaarscompetitie mee zouden doen om het kampioenschap. De eerste wedstrijden in de Zwaluwen Jeugdbeker waren van een dusdanig niveau dat er voor de rest van het seizoen weinig hoop was om maar ook in de buurt de komen bij de eerste vier in de lijst van de competitie. Beide wedstrijden werden door de Zeerobben verloren van de ploeg uit Idskenhuizen, die in de competitie aan het einde van het seizoen als één na laatste eindigde. Misschien was het te wijten aan dat dit MO19-1 een mix was van een groot deel oud MO17-1 speelsters en een deel MO19-1 speelsters, en het daarom hét teamgevoel nog miste. Er was dus werk aan de winkel voor trainer Johan van Slooten en leider Dirk Beverlo in de aanloop naar de start van de competitie.

Na een late start van het eigenlijke seizoen vanwege uitstel van wedstrijden bleek er toch nog een vleugje hoop in een betere afloop in te zitten. De allereerste competitiewedstrijd tegen Urk MO19-1 werd op het Oostersportpark ruim gewonnen door de Harlingers. Met een 11-2 overwinning op de Urkers zette de Robbenmeiden direct een stempel op de competitie. Deze overwinning verbaasde iedereen aangezien het verlies van RVC MO19-1 in de beker enkele weken eerder. Waarschijnlijk heeft trainer Van Slooten goed werk geleverd, of was het een gelukje….?

Het bleek toch geen gelukje te zijn, die overwinning op Urk MO19-1, want de wedstrijden die volgden werden ook door de meiden van MO19-1 gewonnen. Heerenveense Boys, RVC, Joure waren allemaal geen partij voor de Harlingers. Alleen ST FC Meppel/Alcides MO19-1 bleek voor de Zeerobben zoals verwacht een moeilijke tegenstander te zijn, in de eerste ontmoeting tussen beide teams van dit najaar seizoen waren de krachten op het Oostersportpark gelijkwaardig verdeeld. Toch wisten de meiden van Zeerobben er een overwinning uit te persen. De Harlingers wonnen met 1-0 van de Meppelaars. Het enige verlies voor de robbenmeiden was op Urk. Daar verloor MO19-1 van Zeerobben hun enige wedstrijd afgelopen najaar. Op voorhand was deze wedstrijd volgens de meegereisde Zeerobben supporters niet te winnen, mede door het voordeel van een thuiswedstrijd van de thuisclub vv Urk.

Na dit verlies maakten de Zeerobben het ruimschoots goed met een flink aantal doelpunten. Met ruime overwinningen op Joure, RVC en weer Joure met respectievelijk 7-1, 8-0 en 0-9 hadden de Zeerobben een voorsprong ontwikkeld met 3 punten en 14 doelpunten verschil op directe concurrent voor de titel ST FC Meppel/Alcides MO19-1. Met in principe nog één wedstrijd te spelen leek het voor de wel duidelijk dat het najaar kampioenschap binnen was, maar die ene wedstrijd moest nog gespeeld worden. Voor de Meppelaars een bijna onmogelijke taak om de titel te pakken. Naast winnen moesten de dames van Alcipel MO19-1 ook nog minstens 8 doelpunten meer maken dan de Robben. In eerste instantie zou de wedstrijd op 9 december gespeeld worden maar door het overlijden van een clubicoon bij Zeerobben werd deze afgelast. Ondanks dat het seizoen op zijn eind liep werd er een nieuwe datum geprikt voor de wedstrijd. Op 27 januari moest de wedstrijd dan maar gespeeld worden. Beetje raar om bijna aan het begin van het voorjaars-seizoen 2018, najaarskampioen te worden van 2017.

Afgelopen zaterdag was het dan zover, met een flinke delegatie werd er afgereisd naar Meppel, naar voetbalvereniging Alcides. De meiden hadden er zin in en zagen de wedstrijd meer als een oefen dan als een kampioenswedstrijd, want wat kon er gebeuren? De dames waren zo goed en wel in het groen-witte tenue gehesen toen het bericht kwam dat de hele wedstrijd niet doorging. Reden: er kon geen wedstrijdformulier ingevuld worden door leider Dirk Beverlo. Beverlo kon niet meer inloggen op sportlink omdat hij vorig jaar aan het einde van het seizoen had aangegeven zijn werkzaamheden te beëindigen als leider van MO19-1. Maar toen de wedstrijd was verplaatst naar 27 januari werd er geen rekening gehouden dat Beverlo nog even niet van sportlink geknikkerd moest worden. De leiding van Alcipel was duidelijk en wilde de wedstrijd perse niet doorlaten gaan, terwijl de Zeerobben hadden aangegeven om de wedstrijd gewoon door te laten gaan en de formulieren later in te vullen.

Teleurgesteld gingen de Zeerobben plus supporters weer richting Harlingen. Wat de consequenties zijn voor het niet doorgaan van deze wedstrijd is nog niet bekend. Op de club thuis in Harlingen werden de dames in ieder geval gehuldigd door jeugdvoorzitter Lieuwe Wesselius die de kampioensschaal en een aandenken aan het team overhandigde, voor de leiding en betrokkenen waren er bloemen. Namens het team werd Dirk Beverlo bedankt met een bloemetje voor zijn inzet de afgelopen jaren. Het kampioenschap van dit Zeerobben MO19-1 gaat de geschiedenisboeken in als het eerste MO19-1 die bij Zeerobben kampioen is geworden. Voor drie dames van het team was het ook een uniek moment, Alischa Sinnema, Inge Mulder en Desiree Bouma zijn in alle leeftijdscategorieën in ieder geval één keer kampioen geworden. D6M (MO13), MC1 (MO15), MB1 (MO17), VR1 en nu MO19. Een knappe prestatie van deze dames. Maar ook voor de andere dames een prestatie van formaat. Want niemand had, zoals gezegd nooooit verwacht dat het team in nieuwe stijl dit al bereiken zou. Een speciale dank gaat uit naar enkele meiden van MO15-1, die in een aantal wedstrijden de ploeg uit de brand geholpen hebben als er een tekort aan speelsters dreigde.

Op 10 februari start het voorjaarsseizoen van 2018 voor de oudste junioren van de damesafdeling van Zeerobben. Op het Oostersportpark zal dan om 15.00 uur de aftrap zijn. Tegenstander….. jawel, ST FC Meppel/Alcides MO19-1! 😊

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*