Verslag 45+ toernooi Foarut

Op de foto; Cees Jagt, Ids Boersma, Jacob Aartsma, Ariël Garcia Valdes, Gertjan Miedema, Arjen Lemstra, Bauke van der Pol, Rintse Twijnstra, Ronald van Riet.

Foarut hield afgelopen zaterdag een 45+ voetbaltoernooi. Ze hadden hiervoor enkele clubs uitgenodigd, waaronder de veteranen van Zeerobben. Altijd wel in voor een leuk sportief toernooi. Even appen en een aantal spelers waren bereid mee te doen. Het toernooi begon om 17.00 uur. Wij in een busje van Van Der Pol naar Menaldum. In de kleedkamer werd de tactiek besproken. De eerste wedstrijd was tegen Foarut 2. De eerste 10 minuten van de wedstrijd ging best wel goed. Natuurlijk kwam dat deels door onze goedkeepende Ronald van Riet, maar ook de kansjes die de voorhoede van Zeerobben kreeg. Arjen een schot op de goal, Bauke een stiftje en Jacob een punter. Toch een doelpunt, maar dan aan de andere kant. Dikke pech achterin! Tja, dan moet je wat en vielen er meer gaten, dus vrij snel daarna de twee-nul voor Foarut.

De tweede wedstrijd was tegen Zwaluwen. Die speelden ons helemaal van de mat. Enige dreiging van Zeerobben was een knal van Bauke, die hoog over en ver naast het doel schoot. Het werd 4-0. De derde wedstrijd was tegen Woudsend. Gelukkig konden we ons herpakken. Het spel ging nu veel beter, maar ook hier wel kansen maar geen doelpunten. Een bal op de paal , op de keeper en eentje in het zijnet. Ja, en dan Woudsend wel de doelpunten. Deze ging met 4-0 verloren. Toch hielden we hier een beter gevoel van over, want ons spel ging stukken beter. Dan de finale om de 7e-en 8e plaats. Dat was tegen Minnertsga. Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel en de temperatuur tegen het nulpunt aanlag, speelden we een leuk pot voetbal. Opnieuw was het geluk niet aan onze zijde. Want schoten tegen de paal of de eindpass was net niet goed, waardoor we weer niet tot scoren kwamen. Een spaarzame aanval van Minnertsga leverden hun wel een goal op. Dat was extra zuur voor Ronald, die gelet op zijn formidabele keepwerk, zeker de 0 verdient had.

Einduitslag dus 0-1. Dan maar de derde helft winnen! Kampioen werd BEQUICK Dokkum. Prijzen; alle spelers een kip.

Rintse

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*