ONB Drachten JO13-1 vs Zeerobben JO13-1

Vandaag moesten de jongens van JO13-1  weer na een korte winterstop weer aan de slag. De returns van het eerste deel van de competitie zijn nu begonnen. ONB Drachten JO13-1 was de tegenstander weer. Vorige keer werd de uitslag 13-0. Dit keer werd de wedstrijd gespeeld in Drachten. Op de heenreis begon het plots, net nadat Leeuwarden was gepasseerd hard te sneeuwen. Aangekomen in Drachten lag er ook een aardig pak sneeuw op het veld. In overleg met de trainer werd besloten om toch te spelen.

Dat het wennen was om in de witte prut te voetballen, bleek uit het stroeve begin. Veel passes kwamen niet aan of bleven halverwege stil te liggen. Daarnaast werd de rollende bal steeds een stukje groter… veel leuke combinaties werden er gemaakt. Iedereen speelde leuk samen en er werd positief op elkaar gecoacht.
Na een kwartier spelen wist Tomas een geblokt schot van Valentijn toch binnen te werken. Even later maakte Sten 0-2, gevolgd door de 0-3 van Mees V.. Dit was tevens de ruststand.

De warme box maakte de jongens niet gretiger. Slordig voetbal kreeg het publiek voorgeschoteld in het eerste deel van de tweede helft.En misschien kon het ook niet anders in de sneeuw. Tomas wist wel de 0-4 en de 0-5 te maken. Daarna werd de wedstrijd uitgespeeld. Even leek Drachten 1-5 te maken, maar de bal werd nog net van de lijk gehaald. Vlak voor tijd wist Levano vanuit de vrije trap Valentijn te bereiken die het laatste doelpunt van de wedstrijd mocht maken. 0-6 was de uitslag.

Een bijzondere wedstrijd was het voor de jongens. Een ervaring rijker om zo in de sneeuw te voetballen. Goed om het toch door te laten gaan…. dit hebben ze ook weer eens meegemaakt. Er werd leuk samengespeeld en op een positieve manier aanwijzingen op elkaar gegeven. Top!

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*