Voorbeschouwing Zeerobben – Olde Veste

Strijd om een prominente plaats  in de middenmoot.

Zowel Olde Veste ( thuis tegen rode lantaarndrager Groningen 1 – 2 ) als Zeerobben moesten genoegen nemen met nul punten. In een vooraf als moeilijk bestempelde  uitwedstrijd tegen Balk bleef tot de laatste minuut de kans op een puntje aanwezig, al dient  meteen gezegd te worden, dat de overwinning terecht in Balk bleef. Een omstreden penalty zorgde voor het enige doelpunt.

Olde Veste kreeg een gevoelige tik uitgedeeld van vv Groningen. De Groningers behaalden de eerste overwinning van deze competitie, na drie keer te hebben gelijkgespeeld. De Steenwijkers  vormen samen met Zeerobben het hart van de middenmoot. Met één punt meer ( 19 uit 14 ) en één wedstrijd meer gespeeld dan de thuisclub,  starten de bezoekers zaterdag op het Oostersportpark.  In Steenwijk leken de Harlingers in de slot fase alsnog een puntje mee te snoepen na met 2 – 0 achter te hebben gestaan. In blessuretijd maakten de groenwitten 2 – 2 , maar een fraai afstandsschot van  Pim ter Voorde in de slotseconde bezorgde de drie punten bij de thuisclub.

Zeerobben heeft een valse start gehad na de winterstop. Twee keer met het kleinst mogelijke verschil verloren, zuur maar dus geen punten. Personele problemen waren hieraan debet en de equipe van trainer Postma zit even in de hoek waar de klappen vallen en zal moeten terugvallen op de jeugd, die in de voorgaande partijen al aantoonden het niveau aan te kunnen. Maar je mag van hen niet verwachten de kar te trekken. Hiervoor dienen de meer ervaren spelers  te zorgen. Natuurlijk heb je ook een beetje geluk nodig. De duels worden met deze kleine marges op details beslist en deze details pakten tot nu toe in 2018 niet in het voordeel van Zeerobben uit. Vertrouwen in de selectie blijft onveranderd. We verwachten ijs en weder diende weer veel supporters om de gehavende, maar daarom niet minder gemotiveerde elf, te ondersteunen. We heten ook de gasten uit Steenwijk van harte welkom in Harlingen op het Oostersportpark.

Programma van zaterdag 10 februari ;

10 februari 2018 
 Be Quick Dokkum  Drachtster Boys
 VV Buitenpost  VV Balk
 VV Gorecht  VV Noordscheschut
 VV Groningen  CVV Oranje Nassau G
 PKC ’83  VEV ’67
 VV Winsum  Blauw Wit ’34
 Zeerobben  d’Olde Veste ’54

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*