Zeerobben O12 naar Noordelijke Divisie

Harlingen – In het kader van de nieuwe spelvormen van de KNVB is het team van Zeerobben o12 (jongens onder 12 jaar) uitgenodigd het volgende seizoen uit te komen in een Topdivisie die bestaat uit 24 clubs die door de KNVB geselecteerd zijn uit de drie noordelijke provincies en Flevoland en Overijssel.

 

Dit seizoen zijn de nieuwe leeftijdsindelingen en spelvormen al ingevoerd voor de voormalige F-pupillen en via vrije inschrijving voor de E-pupillen. In het seizoen 2018/2019 gaat dit gelden voor de D-pupillen en via vrije inschrijving voor de C-junioren. De leeftijdsbenamingen F -pupillen tot en met A -junioren heet nu al o8 tot en met o19.

De drie belangrijke aanpassingen zijn dat er tot o13 kan worden gekozen per leeftijdsjaar met en tegen elkaar te spelen (dus bijvoorbeeld jongens van 12 tegen jongens van 12), het aantal spelers per team is kleiner geworden en tenslotte zijn de speelvelden kleiner.

De o8, o9 en o10 spelen zes tegen zes, de o11 en 012 spelen acht tegen acht en pas vanaf de o13 spelen ze elf tegen elf op een groot veld. Om met en tegen leeftijdsgenoten te spelen in kleinere aantallen is voor de ontwikkeling van de technische vaardigheid een grote stap voorwaarts.

 

Zeerobben o8 en o9 speelden in de najaarsreeks al in de hoofdklasse en het was een genot naar deze wedstrijden te kijken en beide teams wonnen ook nog bijna al hun wedstrijden.

Ook op deze jonge leeftijd zijn al weer een groot aantal Zeerobben talenten te bewonderen.

De o10 en o11 speelden nog als voormalige E-pupillen. Zeerobben 011 werd in de najaarscompetitie kampioen in de Hoofdklasse en promoveert naar een Topklasse met teams als Drachtster Boys, LAC Frisia, Be Quick 1887 en zelfs SC Heerenveen. Deze competitie start zaterdag 10 Februari en betreft nog dit seizoen. De KNVB wil nu in het seizoen 2018/2019 voor de o12 een Topdivisie opzetten die bestaat uit 24 door de Bond geselecteerde clubs. Ook BVO’s als SC Heerenveen. FC Emmen en FC Groningen doen hier aan mee! Na een eerste oriënterend overleg bij SC Heerenveen werd een door Zeerobben zelf ingediend competitiemodel tijdens een tweede overleg bij Be Quick 1887 in Groningen door de clubs omarmd en wordt in een drietal competities toegewerkt naar een top 6.

Er worden eerst 4 poules van 6 teams gemaakt per regio, vervolgens een koppeling van de beste 3 per poule en tenslotte 4 poules van 6 met de beste 6 in poule 1. Dit betekent voor Zeerobben eerst wedstrijden tegen waarschijnlijk Blauw-Wit ’34, FVC, LAC Frisia, vv Heerenveen en SC Heerenveen. Over uitdaging gesproken! Voor de spelers wedstrijden om naar uit te kijken. Op dit niveau worden foutjes (die gemaakt mogen worden!) direct afgestraft en kun je als speler en als team werken aan verbetering en ontwikkeling.

Ook de bekerwedstrijden gaan mogelijk in toernooivorm gespeeld worden tussen deze 24 teams, waarbij eerst poules van 4 (uit elke regio een team) gevormd worden. De beste 2 gaan met elkaar door maar ook de nummers 3 en 4. Uiteindelijk ontstaat er een Finaletoernooi.

 

Ook voor de o14 wordt bij inschrijving een soortgelijke competitie begonnen maar hoewel Zeerobben twee goede teams kan formeren (014 en 015), wordt deze opzet mede gelet op de mogelijk lange reistijden, eerst door het Jeugdbestuur even afgewacht.

 

Nieuwe en prima ontwikkelingen waar de jeugd van Zeerobben haar voordeel mee kan doen.

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*