LAC Frisia JO11-7 – zeerobben JO11-4

De KNVB vond het dit jaar noodzakelijk om vroeg in het voorjaar te starten met de competitie. Doordat we met de najaarscompetie bovenin zijn geëindigd, spelen we nu in de tweede klasse. Hier komen we vandaag LAC Frisia JO11-7 uit Leeuwarden tegen. Een oude bekende voor ons. In het bekertoernooi aan het begin van het seizoen was het ook al onze tegenstander!

En zo staan we om 9.15 uur gereed op de Robbenplaat om naar Leeuwarden te gaan. Er waren al een aantal wedstrijden afgelast vanwege het winterweer. Maar in Leeuwarden waren de kunstgrasvelden nog groen. Dus kon er gewoon gespeeld worden. Om 10.15 fluit de scheids voor de aftrap. De teams gaan over en weer over het veld met kansjes aan beide zijden. Het is net als de vorige keer een leuke wedstrijd om naar te kijken. Ezra stond de eerste helft goed te keepen. Xander en Jordi zorgden voor de verdediging en het middenveld werd verzorgd door Isabella, jesper,Mathijs en Vincent. De aanval bestond uit Stefan en Kyan. In de elfde minuut werd een afgeslagen corner, opnieuw door Stefan voorgezet en kon Jordi met een mooi afstandsschot voor de 0-1 zorgen. Frisia was zeker niet de mindere ploeg en zo stond het vier minuten later weer 1-1. Maar zeerobben ging weer strijdend verder om weer op voorsprong te komen. Kyan zag in de drieëntwintigste minuut de goede keeper van Frisia wat te ver voor haar goal staan, en krulde de bal prachtig om en over hem heen 1-2. Hiermee gaan we ook de rust in en zoeken de warme kleedkamer snel op. In de tweede helft staat Kyan op het doel en Ezra in het veld. We gaan voortvarend van start en komen dankzij Stefan in de drieëndertigste minuut op 1-3. Hierna kwam Frisia beter in zijn spel en zo staat het na tweeënveertig minuten 2-3. Frisia gaat nog meer opzoek naar de gelijk maker en nog geen twee minuten later is het dan toch 3-3. In de laatste vijf minuten proberen beide ploegen de winst nog binnen te halen. Maar het blijft 3-3. Het was een mooie en spannende wedstrijd. Het eerste punt in de tweede klasse is binnen. Op naar de volgende wedstrijd, op de Robbenplaat tegen Leovardia JO11-2.

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*