Opnieuw lastig potje tegen stug Tzum

2 wedstrijden werden er verloren tot nu toe, waaronder de uitwedstrijd tegen de tegenstander van vandaag Tzum 1. “Vroeger” werd er hier makkelijk en vaak ruim van gewonnen hoor je dan. Met alle respect voor de tegenstander, maar dat had vandaag ook zo moeten zijn. Wederom maakten we het onszelf weer erg lastig tegen deze toch niet hele bijzondere ploeg.

Met op doel Arjen, in de verdediging Cengiz, Captain @, Keimpe en Johannes. Op het middenveld André, Ruben en Steffan. Voorin Ilhan, Faase en Salah. Hielden we zelfs nog 5 wissels over. Marcel, Fred, Fransis, Ron Beton en Patrick. Ook Peter was fit om te spelen, maar offerde zich ,op doktersadvies, op om zijn maat Thoon te assisteren met de leiding en waterzak!!!

Na Sjoerd te hebben over gehaald toch gewoon zijn elfmeter trap “effe” in het hoekje te leggen begonnen we goed tegen een zoals gezegd stug Tzum. We kwamen vroeg op 1-0, assist Stef op Willem. Hierna gingen we mee in het niveau van Tzum. Tzum probeerde met van alles ons uit ons spel te halen en dat lukte ze aardig. Uit het niets werd het, Arjen had werkelijk nog niets te doen gehad, 1-1. En konden we weer opnieuw beginnen.

Dat deden we ook, we pakten de draad weer op en kwamen weer op een voorsprong. Wie anders dan Willem tekende de 2-1 aan. Weer de voorsprong dus, wat ook weer betekende dat we paniekerig werden. Het lijkt wel of we ondanks alle aanwezige ervaring, toch niet weten wat we moeten met een voorsprong. We laten bijna wekelijks de tegenstander in leven, door niet door te drukken. Maar daardoor excelleren wel de dravers en kilometervreters in ons team. Terwijl dit echt totaal onnodig is, want dat beetje extra lucht hebben we straks tegen Stiens, st Anna en dat soort ploegen echt nog nodig in het laatste gedeelte van de 2e helft.

Tzum daarintegen probeerde ook met alle macht ons niet in ons spel te laten komen. Cengiz, Ilhan en Willem werden op onrechtmatige wijze tot stoppen gebracht en ook een handsbal a la basketbal steal weerhielden ons er niet van om op 3-1 te komen. Ik hoor u al denken, Willem zeker… ja wie anders… Tzum deed daar nog wat op tegen, voordat Andre de ruststand op 4-2 bepaalde.

De 2e helft werd er liefst vier maal gewisseld. Dit kwam het spel niet ten goede, maar omdat de meesten elkaar afwisselen in aanwezigheid, dan wel afwezigheid, kan de begeleiding niets anders. Iedereen tevreden houden lukt helaas toch niet als je 20+ man tot de beschikking hebt. Maar gelukkig is het acceptatievermorgen hoog binnen onze gelederen, waarvoor hulde.

De 2e helft kunnen we best kort over zijn. Tzum kwam tot 4-3, verder lieten we het niet komen. Zonder iemand te kort te doen was het een kopie van de 2e helft daar. De wissels konden het verschil niet maken, dan wel de score uitbreiden, en Tzum deed wat het waard was.

Al met al dus tevreden met de 3 punten, maar het voetbal moet echt beter willen we die 1e plaats vasthouden. Te afhankelijk van individuen, terwijl er toch echt goed en pittig word getraind en daar laat iedereen het vaak wel zien.

Volgende week Foarut uit. Dan weer 3 punten en hopelijk een iets betere wedstrijd…

Foto’s: Wies Procee

 

Deel dit:
Share

Meer nieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*