Zeerobben – Hoogeveen (zo) 3 – 1 (bekerwedstrijd)

Zeerobben verdiend naar de volgende ronde 

De verwachtingen voorafgaand aan deze wedstrijd waren niet hooggestemd. Eigenlijk leek dit duel één teveel te zijn en de lange reeks nederlagen in de competitie. Even rust zou beter zijn voor het aangaan van de strijd om lijfsbehoud. Maar wat kunnen we ons lelijk vergissen in de veerkracht van dit jonge team. Zaterdag kansloos verlies tegen Oranje Nassau G. Nog steeds een volle bank met geblesseerden. Een weinig hoopvolle start voor Zeerobben, zeker als je de tegenstander in ogenschouw neemt. Een aansprekende eerste klasser met groot scorend vermogen. Trainer Postma heeft het juiste recept gevonden op dit doordeweekse bekerduel. Niet sparen maar er bovenop.

Zelfvertrouwen opgevijzeld

Dat laatste heeft uiteindelijk de verdiende winst opgeleverd, maar nog grotere winst is het herstellen van het vertrouwen in eigen kunnen. Vanuit een gesloten defensie werd indien mogelijk de lange bal gehanteerd. Deze tactiek werd noodgedwongen door de tegenstander opgelegd. Met name in de eerste helft hadden  de Hoogeveeners meer voetballend vermogen, maar echt kansen werden er niet weggegeven.

Drent ouderwets

Eigenlijk was het geen kans, maar Godert Attema stuurde Dylan Drent de diepte in en in de run zag hij de doelman te ver voor zijn doel staan. Met een geplaatste trap van 40 meter tekende hij de 1 – 0 aan, we hadden hem dit al eens eerder zien doen. Vanaf dit moment kregen de voorwaartsen vleugels en was elke uitbraak gevaarlijk. Uit een vrije trap scoorde Hoogeveen  1 – 1. Na een half uur spelen kwam Zeerobben opnieuw op voorsprong. Een fraai aangesneden voorzet van Armando Zwart werd door aanvoerder Andy Kreeft in eigen doel gekopt.

Overwinning niet meer in gevaar

De wedstrijd was nog niet gespeeld, na de thee probeerden de gasten met goed opgebouwde aanvallen het Zeerobben bolwerk te slechten. Maar het hart van de verdediging, Marc Reussing en Pim Bleichrodt,  wist van geen wijken en anders was er natuurlijk ook nog de sterk keepende Theo Nota. De twee jeugdige backs, Godert Attema en Brent de Groot kweten zich voortreffelijk van hun verdedigende taak, maar waren ook in aanvallend opzicht waardevol. De bevrijdende 3 – 1 kwam uit een hoekschop tot stand, het was uiteindelijk Marcel Visser die in een scrimmage als winnaar tevoorschijn kwam. Na deze treffer bleef de thuisploeg op de counter spelen en kreeg daardoor nog verschillende mogelijkheden om de marge te vergroten. In de slotfase kwam Hoogeveen nog wel dicht bij de aansluitingstreffer, maar op het ogenblik dat hij er moest staan hield Theo Nota met een cruciale redding Zeerobben op de veilige voorsprong van twee doelpunten.

Ommekeer

Een groot compliment voor deze geweldige teamprestatie. Voorin waren Dylan en Higor weer ouderwets scherp en zorgde Yander Zandbergen  samen met de buffelende Albert Beuker en Marcel Visser voor de juiste aanvoer. Zo kan een minder gewenste midweekse wedstrijd voor een enorme ommekeer zorgen, met name in de beleving en de strijdlust. Dit hebben we beslist nodig in de komende inhaalwedstrijd tegen Gorecht aanstaande zaterdag.

Scoreverloop : 1 – 0 Dylan Drent ( 11 m.) ; 1 – 1 Jelmer Wierenga (16 m. ); 2 – 1  Andy Kreeft ( eigen doelpunt 19 m.) ; 3 – 1 Marcel Visser ( 61 m.)

Zeerobben : Theo Nota ; Godert Attema ; Brent de Groot ; Pim Bleichrodt ; Marc Reussing ; Albert Beuker ; Armando Zwart ; Marcel Visser ;  Dylan Drent ( 73 m.  Frank ten Hoeve ) ; Yander Zandbergen ; Higor da Sliva ( 78 m. Stijn Schakenbos )

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*