Winst voor Zeerobben

Zeerobben eindelijk wind mee.

Op een windstil Oostersportpark, wat al een unicum te noemen valt, en onder ideale omstandigheden om een lekker pot voetbal te laten zien, rolde eindelijk het kwartje richting de groenwitten. De neutrale toeschouwer en de supporters van de thuisclub hadden een geweldige middag, waarin de voorzitter Woudstra aanhaalde, dat passie en inzet het wint van een surplus aan kwaliteit. Het Drachtster kamp erkende, dat trainer Postma adequaat geanticipeerd had op de kwaliteiten van de kampioenskandidaat.

Verdediging basis overwinning

De eerste twintig minuten beloofden weinig goeds voor de thuisclub. Het enige positieve was de stand, 0 – 0. In vergelijking met begin november vorig jaar was dat al een winst punt, toen immers stond Zeerobben met 3 – 0 achter en moesten ze bovendien met tien man verder. Naar mate de wedstrijd vorderde kwamen de Harlingers beter in hun spel en met uitvallen waren ze zelfs gevaarlijker dan de bezoekers. Godert Attema had al zijn visitekaartje afgegeven door twee maal tot in het hart van de verdediging door te dringen, pass op Yander Zandberger buitenspel en zelf net naast. Een fraaie pass van Brent de Groot op Yander had vlak voor de rust de 1 – 0 moeten betekenen, redding keeper. Het enige gevaar te noteren voor de Drachtster Boys vloeide voort uit vrije trappen en corners. Verdedigend stond het weer sterk met dubbele dekking daar waar nodig was. Topscoorder Rob Schokker had een sneue middag. Hij kwam in het stuk niet voor, mede dankzij knap verdedigend werk van Pieter Westra en gebrek aan buikbare voorzetten dankzij de vleugelverdedigers, Attema en Zwart.

Kansen. Maar geen geluk

Moest Zeerobben grote delen van de eerste helft achteruit, het begin van de tweede helft kwamen de groenwitten verrassend sterk uit de startblokken. En creëerden zowaar gevaar in het strafschopgebied van de tegenstander. Na tien minuten resulteerde dat in een grote kans voor Higor da Silva na een strakke pass van Marcel Visser op Dylan Drent, die op zijn beurt Higor bediende. Met nog een kwartier te spelen leek Zeerobben op voorsprong te komen, Higor da Silva werd de diepte in gestuurd door de ingevallen Kristian Feenstra. Opnieuw moest hij zijn meerdere erkennen in de keeper, gezien zijn inzet had hij dit goaltje wel verdiend.

Met de rug tegen de muur

De laatste fase van dit duel was een omsingeling van de Drachtsters op het strafschopgebied van de gastheren. Het thuispubliek hoopte, dat de defensie onder dit geweld van aanvallen overeind zou blijven en zat met samengeknepen billen het spektakel te volgen. Geen kans werd er meer weggegeven en de counters van Zeerobben bleven alle aandacht van de Drachtster verdediging op eisen. De rechter flank bleef een dreigende factor en Drent had niet altijd het juiste vervolg in petto. Met het zweet in de handen werd gewacht op het verlossende eindsignaal.

Loon naar werken

In de derde minuut van de blessuretijd kregen de verdedigers even adempauze. Kristian Feenstra controleerde de bal op het middenveld behield het overzicht. Zijn sublieme, scherpe pass stelde Dylan Drent in staat om naar binnen te snijden en vanaf de achterlijn gaf hij Yander Zandbergen de gelegenheid om doeltreffend uit te halen. Deze 1 – 0 voorsprong gaven de groenwitten niet meer uit handen ondanks aandringen van de gasten uit Drachten. Na 5 minuten extra tijd blies de voortreffelijk leidende referee Jan van Dijk, hij hield de kaarten op zak, voor het einde van deze voor Zeerobben belangrijke winst.

Hoge gunfactor

De euforische stemming na de wedstrijd laat zich gemakkelijk indenken. Al blij met een puntje, krijgt het slot eindelijk datgene, waarop al vijf wedstrijden achtereen op gewacht werd een overwinning in de competitie. Dat koploper Drachtster Boys daarvan het slachtoffer was laat de winst nog zoeter smaken. Geheel onverdiend was 1 – 0 beslist niet, gezien de open kansen voor de Harlingers. Een kwalitatief beter Drachtster Boys wist de kampioensaspiraties niet te kunnen waar maken. Met name in de tweede helft werd er slordig gespeeld en werd regelmatig balverlies geleden op het middenveld Dat Zeerobben toen niet het verschil maakte kan je de aanval nauwelijks kwalijk nemen. Alleen op de keeper af lijkt vanaf de kant gemakkelijker dan de realiteit weergeeft, drie keer was de doelman van de bezoekers de baas. Het doelpunt van Yander Zandbergen betekende dan ook een ontlading van opgekropte frustratie van de afgelopen nipte verliespartijen. Op naar Dokkum.

Scoreverloop : 1 – 0 Yander Zandbergen ( 93e min.)

Zeerobben : Jacob de Vries; Godert Attema; Marc Reussing; Pieter Westra; Brent de Groot; Marcel Visser; Albert Beuker ( 75e min. Abdul Boundati); Dylan Drent; Armando Zwart ( 60e min. Kristian Feenstra); Higor da Silva; Yander Zandbergen

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*