Interessante  ‘Train de trainer’ bij Zeerobben

In het kader van het Sportief Partnership met SC Heerenveen heeft Ambassadeur Edwin de Boer de volgende activiteiten voor de jeugd van Zeerobben kunnen vastleggen:

  • Woensdag 21 maart een ‘Train de trainer’
  • Woensdag 18 april een Fun-clinic voor alle o10 en o11 jeugd. (informatie volgt)

Train de trainer

Op woensdag 21 Maart a.s. is Gerjan van den Hoogen van SC Heerenveen met zijn staf te gast bij Zeerobben voor het verzorgen van een ‘Train de trainer’ met op verzoek van Zeerobben als onderwerp De Wiel Coerver methodiek’.

Voor alle jeugdtrainers een unieke gelegenheid kennis te nemen van dit essentiële onderdeel van jeugdtrainingen; het ontwikkelen van de individuele techniek.

Ook alle andere kaderleden, supporters, ouders van jeugdspelers en jeugdspelers zelf zijn van harte welkom!

De Wiel Coerver-methodiek

Wiel Coerver was in de jaren ’70 na een langdurige carrière als betaald voetballer een succesvol trainer van diverse clubs uit de eredivisie en won met Feyenoord in 1974 zowel het landskampioenschap als de UEFA-Cup, de huidige Europa-League.

Hij wist deze successen bovendien te bereiken met attractief aanvallend voetbal met veel druk naar voren, het spelletje dat ook bv een Peter Bosz met Ajax af en toe op de mat legde.

Door zijn geavanceerde trainingsmethoden werd hij wel omschreven als ‘de Einstein van het voetbal’. Zijn zienswijze gaat uit van volledige balbeheersing en spelcreativiteit, het domineren met de bal aan de voet in 1 tegen 1 situaties. Zijn boeken en CD’s zijn bekend over de hele wereld en bij beroemde clubs als Manchester United maakt zijn oefenstof deel uit van hun opleidingsprogramma (destijds met jeugdtrainer Meulensteen).

Het trainingsprogramma omvat: veelzijdige dynamische balvaardigheid, het domineren met de bal aan de voet in 1 tegen 1 situaties met als doel te komen tot een overtalsituatie, kansen creëren en scoren. Een voorwaarde om een topvoetballer te worden is, naast inzicht, een optimale basistechniek, te ontwikkelen via gerichte oefeningen en methodiek van o8 tot en met de o19.

Zeerobben wil met zijn jeugd aan dit belangrijke onderdeel van de opleiding een impuls geven en heeft voor al zijn jeugdtrainers op deze avond een verrassing.

Wiel Coerver werd in 2008 door zijn collega-trainers onderscheiden met de Oeuvreprijs voor ‘de beste trainer-coach’.

De avond begint om 19.15 in de kantine van Zeerobben met een introductie van de oefenstof door Gerjan van den Hoogen. De theorie wordt vervolgens in de praktijk gebracht middels een training aan onze spelers van de jo o13-1 vanaf 19.30 uur.

Tenslotte wordt een en ander nabesproken in de kantine.

Graag wel even aanmelden bij onze Jeugdvoorzitter,Lieuwe Wesselius, L.Wesselius@hotmail.com

Tot woensdag 21 maart!  

Het Jeugdbestuur

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*