David van der Pol terug bij Zeerobben!

En weer keert een Zeerob terug op de Robbenplaat. Na Patrick Amels (van ONS Sneek) en Ane Schaap (van fc Harlingen), keert ook David van der Pol terug bij de club waar hij opgroeide en waar zijn hart ook altijd is gebleven.
Mede vanwege zijn studie in Groningen vertrok David in 2016 naar de toenmalige hoofdklasser Oranje Nassau, waar hij een seizoen met wisselend succes speelde. Oranje Nassau degradeerde vanuit de hoofdklasse naar de eerste klasse, waar het nu tegenstander van Zeerobben is. Dat feit (de degradatie) deed David besluiten te verkassen naar SWZ BOSO Sneek, een overstap naar de zondag hoofdklasse. Daar werd hij herenigd met oud ploeggenoten van Zeerobben, te weten Patrick van der Veen en Jordy Torenbeek. David veroverde een basisplaats, maar raakte vervolgens op vervelende wijze geblesseerd in de derby tegen vv Heerenveen. Hij bleek een vinger te hebben gebroken en deze is nog niet voldoende hersteld om de strijd weer volop aan te gaan. Hij hoopt binnenkort zijn doelpuntenproductie voor SWZ weer op gang te brengen.

Zeerobben bewaart uiteraard goede herinneringen aan David en is bijzonder blij met zijn thuiskomst. David debuteerde voor de hoofdmacht van Zeerobben op 16-jarige leeftijd en kwam van 2011 tot 2016 uit in het eerste elftal. In die 5 seizoenen scoorde David maar liefst 81 competitie- en 15 bekerdoelpunten voor de groen-witten. Zijn mooiste doelpunt maakte hij echter op 15 mei 2013 in een wedstrijd tegen sc Cambuur. Die treffer ging als “wereldgoal” het internet over en is hier terug te zien.

Wat Zeerobben betreft gaat David vanaf komend seizoen weer vele malen viraal met fraaie goals. Welkom thuis David!

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*