Zeerobben JO13-1 vs Bolsward JO13-1 (3-1)

Zaterdag 17 maart, was het weer een knallend affiche. Zeerobben JO13-1 tegen Bolsward JO13-1. Bolsward staat gedeeld nummer 1 met Blauw Wit. De punten wilde ze dus zeker meenemen naar Bolsward. Onze jongens wilde, na het nipte verlies tegen Blauw Wit, en het toch wel onterechte verlies in Bolsward (zeerobben speelde beter maar verloor), iets rechtzetten. De drie punten werden geen cadeautje.

Even was het de vraag op er gespeeld kon worden. De straffe Oostenwind deed de paar graden onder nul Syberisch aanvoelen. Maar er werd gespeeld. De eerste minuten van de wedstrijd ging Bolsward fanatiek van start. Mark kon met een paar katachtige reddingen een vroege achterstand voorkomen. Valentijn, Coen, Sten en Storm haalde alles uit de kast om de sterke spelers van Bolsward geen centimeter ruimte te geven. Tevens werden de duels op het middenveld steeds vaker gewonnen door de sterk spelende Mezen. Een plotseling opdoemende kans voor Tomas werd direct verzilverd. Misschien een beetje tegen de verhouding, maar wel 1-0 op het bord. Met deze stand mochten de jongens ook aan de warme thee.

In de tweede helft ging Bolsward weer rap van start. De jacht op de gelijkmaker was ingezet.  Dit zorgde voor iets meer ruimte achterin bij Bolsward. Een door de wind gepakte bal, schatte de verdediging van Bolsward compleet verkeerd in, waardoor Tomas handig kon profiteren door de 2-0 binnen te schieten.

Even werd het nog spannend toen Bolsward een kwartier voor tijd de 2-1 binnenschoot. Een waar offensief moest door onze jongens gekeerd worden. Echter speelde Bolsward steeds slordiger en kon geen echte kansen creëren. Vlak voor tijd maakte Mees Nagel heel beheerst de 3-1. Een schitterende goal, die al het geloof in een goede afloop bij de Bolswarder ploeg deed vervliegen. Blessure tijd, daar vond de goed leidende scheids het toch echt te koud voor, en na 1 minuut extra rommelen bleven de drie punten in Harlingen.

Knap gespeeld, goed gevoetbald en elkaar goed gesteund en gecoached hebben bijgedragen aan deze zuivere overwinning. Jammer dat de leiding van Bolsward deze sportiviteit iets minder oppakte.
Mogelijk was de teleurstelling groter dan de verwachtingen… onze jongens vierden feest en mogen volgende week in Leeuwarden tegen de zwaluwen de derde plek verdedigen.

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*