Ruime overwinning Zeerobben 1

Zeerobben in de positieve cijfers door ruime overwinning

Een furieuze start van Zeerobben leverde wel de kansen op, maar niet de doelpunten. Dat doelpunt aan de andere kant kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Toch nam de thuisclub na deze tegenslag weer het heft in handen en draaide nog voor rust de rollen om. Al had de aanval de marge groter mogen maken gezien de kansen. In de tweede helft liet Zeerobben er geen twijfel over bestaan en een cruciale handsbal van keeper Blaauwwiekel buiten de zestien hielp daarbij een handje.

Zeerobben komt sterk terug na vroege achterstand

Al in de tweede minuut leverde Higor da Silva de bal in het strafschopgebied in bij Marcel Visser, in kansrijke positie werd zijn inzet gesmoord. Kort daarop werd een doelpunt van Higor da Silva afgekeurd na een doorbraak van Dylan Drent, misschien had hij hier wel voor eigen succes mogen gaan. In de omschakeling kreeg rechtsbuiten Jeffrey Visser alle vrijheid en zijn voorzet belandde met enige fortuin over De Vries in één keer in het doel, 0 – 1 . Energiek herpakte Zeerobben zich en tot opluchting van de talrijke supporters liet de 1 – 1 niet lang op zich wachten. Vanaf links speelde Abdul Boundati Da Silva aan . Zijn schot werd nog gekeerd, maar in de rebound was Godert Attema er als de kippen bij om zich op de lijst van schutters te schieten met zijn eerste doelpunt voor het vlaggenschip. De druk op de defensie van de gasten bleef en met kunst en vliegwerk hield VEV de achterstand nog tegen. Uit een strakke corner van Dylan Drent leek Pieter Westra te scoren, maar met een katachtige reactie tikte Blaauwwiekel de bal nog corner. Toch was dit uitstel van executie. Higor da Silva gaf de bal in de loop mee aan Godert Attema, Marcel Visser was het volgende station. Zijn poging werd nog gekeerd, maar de rebound was voor Yander Zanderbergen. 2 – 1. Een misschien wel beslissend ogenblik in de wedstrijd was de handsbal van Blaauwwiekel buiten het strafschopgebied, toen Yander eerder bij de bal was dan de goalie. Rood was het logische gevolg van de goed leidende scheidsrechter Souhuwat.

Yander Zandbergen met vier doelpunten de grote man

De tweede helft was koud begonnen of Higor soleerde langs een paar verdedigers en omspeelde de keeper, hij zou zijn verdiende goaltje hebben gemaakt, als niet een verdediger de bal van de lijn wist te schieten. Een combinatie van Dylan Drent en Abdul Boundati leverde een kans op voor Yander, zijn inzet werd in een mêlée van spelers gesmoord. Toch leek het vergroten van de marge eigenlijk onvermijdelijk. Opnieuw was het Higor die een beslissend hakballetje gaf op Marc Reussing. Vanaf de achterlijn ging zijn voorzet nog voorbij de doorgelopen Da Silva, maar de inlopende Dylan Drent maakte eenvoudig 3 – 1. De definitieve tik werd uitgedeeld door Yander Zandbergen. De ingevallen doelman van VEV’67 ging opzichtig in de fout, door buiten de zestien een aanval te onderscheppen, maar daarna dacht mee te moeten voetballen. Wederom Zandbergen die vanuit een niet gemakkelijke positie toch het net wist te vinden, 4 – 1 . Binnen tien minuten tilde dezelfde Zandbergen die stand naar een comfortabele 6 – 1 met een zuivere hattrick + 1. Het was voor trainer Postma het sein om zijn wissels in te zetten. Ondanks de kansen en het “Open Huis” bij de tegenstander bleef het bij bovenstaande eindstand.

Mooi resultaat, maar kaarten zijn nog lang niet geschud.

Een afgetekende overwinning dus drie verdiende punten en door deze score bovendien een positief doelsaldo, toverde een tevreden glimlach om de mond bij de staf en het bestuur van de thuisclub. Maar dat deze uitslag reden zou zijn om je veilig te wanen is een misvatting. Natuurlijk blij met een zesde plaats op de ranglijst. Nader bekijken van deze lijst leert, dat er niet minder dan 5 ploegen met 27 punten zijn, waaronder Zeerobben. Ook dit duel toont weer aan, dat de Harlingers uit de vele kansen nog te weinig scoren, al zou je dat met deze uitslag niet zeggen. Gelukkig stond Yander Zandbergen vaak op juiste plek om zich op de topscoorderlijst van de eerste klasse te schieten. Volgende week weer een zes- punten- wedstrijd uit tegen Noordscheschut.

Scoreverloop : 0 – 1 Jeffrey Visser ( 5 m.) ; 1 – 1 Godert Attema ( 15 m.) ; 2 – 1 Yander Zandbergen ( 37 m. ) ; 3 – 1 Zandbergen ( 50 m.) ; 4 – 1 Zandbergen ( 56 m. ) ; 5 – 1 Zandbergen ( 60 m. ) 6 – 1 Zandbergen ( 66 m. )

Zeerobben : Jacob de Vries ; Godert Attema ; Marc Reussing ; Pieter Westra ; Brent de Groot ; Albert Beuker ( 70 m. Armando Zwart ) ; Marcel Visser ; Dylan Drent ; Abdul Boundati ( 70 m. Frank ten Hoeve) ; Higor da Silva; Yander Zandbergen ( 78 m. Frank Pietersma)

 

Deel dit:
Share

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*